Boekentips

Een van de tips van Monique

Vanuit haar woonkamer in Blijdorp leest Monique de titels die bij haar boekhandel binnen komen om haar klanten te kunnen adviseren. Ze runt Voorheen van Gennep met verve, met plezier deelt ze haar lievelingen in Blijdorpnieuws.

Kruispunt / Crossroads – Jonathan Franzen
Eens in de zoveel tijd is er een roman waarin niet valt te stoppen, lezend in bed, wetend dat je eigenlijk moet gaan slapen, maar toch toegeven aan het verlangen naar meer. Het nieuwe boek van Jonathan Franzen is er zo een. Je volgt het gezin Hildebrandt, begin jaren ’70, elk familielid staat op een kruispunt. Franzen schetst een krachtig beeld van de worstelingen in modern Amerika. Vietnam komt voorbij, Indianenreservaten, verslaving, relaties. Met subtiele humor, in golvende zinnen en met verfijnd psychologisch inzicht. En na de laatste bladzijde blijf je nogal onder de indruk achter. Maar gelukkig, dit is het eerste deel van een trilogie!

Ik ben Pippi niet! – Yvonne Jagtenberg
Stel je wordt geboren, je bent een geit, en er groeien ineens twee knaloranje vlechten uit je hoofd en het lukt je met gemak om je vader op te tillen. Dan word je dus uitgemaakt voor ‘Pippi’. Maar stel nou dat je dat helemaal niet leuk vindt … Lees dit hilarische eigenwijze prentenboek en ontdek hoe iedereen uniek is op zijn eigen manier (4+)

Vegetalia – 100 recepten uit de Italiaanse vegan keuken: Luna Trapani 
Ja, een verrassende gewaagde combinatie, vegan en Italiaans. Maar in dit kookboek zeker geslaagd, en niet onbelangrijk, makkelijk te maken: geen uren in de keuken en de meeste ingrediënten zijn te vinden in de supermarkt. Heldere uitleg over verse pasta zonder ei en daarna verheugen op hummus met basilicum / bloemkoolkotelet / risotto met sinaasappel. Om uiteindelijk te belanden bij een lijst overheerlijke dolci. Inspiratie voor alle december etentjes die gaan komen.

Stapelbedbroers – Koos Meinderts
Twee broers delen een slaapkamer, opgroeiend in een volksbuurt, in een warm gezin. De sfeer van een grote bek en het kleine hartje. Ze vertellen elkaar ’s nachts verhalen, stapelbedgesprekken. Henk leest graag boeken, Rocco houdt van voetbal. Ze voeren geestige gesprekken over meisjes, muziek, het heelal. Maar langzaam groeien ze uit elkaar. Mooi tijdsbeeld, met achterin uitleg over bijvoorbeeld ban-de-bom, Brigitte Bardot en de pick-up (10+)

Voorheen van Gennep Oude Binnenweg 131b
info@boekhandelvangennep.nl / 010-4330592