Journalist in de dop

Meester Nirvan van de klas van Sol Floris, vroeg de kinderen een dagboekje bij te houden over wat ze meemaken in de tijd dat de school dicht was. Sol (7) zag daar wel iets in. Haar buurman, die journalist is, bracht haar op het idee om meer mensen te interviewen en daar een kinderkrant van te maken.

Sol vroeg een aantal kinderen uit haar klas en mensen uit de buurt hoe iedereen deze tijd beleeft. Ze interviewde haar buurvrouw van 82, een dakloze, de buurtagent die in het Vroesenpark net alle mensen naar huis stuurde omdat het te druk werd, de kapper op de hoek, de directeur van diergaarde Blijdorp en natuurlijk vriendjes en vriendinnetjes. Ook haar meester en de journalist die samen het zaadje geplant hadden ontkwamen niet aan haar nieuwsgierigheid. ”Ik stelde steeds dezelfde vragen, en iedereen geeft een heel ander antwoord.”

Sol’s grootste wens was dat haar krant gelezen zou worden en ze stuurde hem naar Mark Rutte en naar de burgemeester van Rotterdam. Van de minister-president heeft ze nog niets gehoord maar burgemeester Aboutaleb stuurde haar een brief waarin hij zei dat hij het erg knap vindt en dat ze vooral zo door moet gaan. Of ze echt journalist wil worden weet Sol nog niet. Er zijn ook nog zoveel andere leuke dingen om te doen. “Nu kan ik weer gewoon naar school. Yes!” Dat is voorlopig toch het allerleukst.

Wil jij de krant van Sol lezen, ga naar https://drive.google.com/file/d/1W_bDPrmVpA37OJjM-qHMM9iobHF96jvs/view