Je buren. Ken jij ze?

Beeld: Marianne. Foto: LOOR

Blijdorpnieuws redactielid Loor is 26 jaar en woont sinds januari in Blijdorp met haar vriend. In het dagelijks leven is ze portretfotografe en sinds dit jaar maakt ze deze fotocolumn voor de digitale editie van Blijdorpnieuws.

Je buren. Ken jij ze?
Om heel eerlijk te zijn ken ik mijn buren amper, maar dat wil ik verandering in brengen. Met deze zwart-wit serie en column stap ik met mijn camera de deur uit om kennis te maken met de buren in Blijdorp!

Marianne.
Hoi, ik ben Marianne! Ik ben geboren en getogen in Schiedam, heb een aantal verhuizingen achter de rug en woon sinds 1998 met veel plezier in Blijdorp.


In het dagelijks leven ben ik boekhouder op een advocatenkantoor en verricht ik de nodige vrijwilligersklussen in de culturele sector en zeer waarschijnlijk ook weer bij de Wereldhavendagen. Ik ga graag naar voorstellingen, concerten en tentoonstellingen. Verder heb ik twee oudere dikke Britse Kortharen die elkaar en mij terroriseren.

Ik vind Blijdorp echt de leukste wijk van Rotterdam. Meestal een gemoedelijke sfeer, het centrum, NS- en metrostation op loopafstand maar ook met de auto ligt het erg handig. Je bent binnen enkele minuten op de snelweg. Het al jarenlang bestaande parkeerprobleem in de avond is wel jammer. Ook is het jammer dat de vervuiling bij de vuilnis- en papierbakken steeds groter wordt. Ik begrijp echt niet waarom er bij de containers af en toe zo’n puinhoop van wordt gemaakt!

Het contact met de meeste buren is meer dan uitstekend. Ik heb de afgelopen periode een zeer verdrietige gebeurtenis meegemaakt en de buren hebben voor lieve aandacht, hulp, maaltijden, boodschappen en zoal gezorgd. Helaas zijn er ook enkele buren die voor flinke geluidsoverlast zorgen.

Het echte voordeel van wonen in Blijdorp is het lokaal winkelen! Het aanbod en de vakkennis bij bijvoorbeeld Magazijn Blijdorp, Hummelman, de delicatessenwinkels en alle andere winkels is zó groot! Mocht het (even) iets minder met je gaan, dan helpt Gezondheidscentrum Blijdorp je er vaak weer bovenop en ga verder vooral richting het Vroesenpark of het Noorderhavenkadepark. Als laatste: met een beetje geluk is er af en toe een silent disco met Jolly Booth in je binnentuin! Zo niet, regel het dan vooral zelf!

Het enige wat ik nog mis is een groenteboer, slager en viswinkel.