Je buren. Ken jij ze?

Beeld: Mario de Leeuw. Foto: LOOR

Blijdorpnieuws redactielid Loor is 26 jaar en woont sinds januari in Blijdorp met haar vriend. In het dagelijks leven is ze portretfotografe en sinds dit jaar maakt ze deze fotocolumn voor de digitale editie van Blijdorpnieuws.

Je buren. Ken jij ze?
Om heel eerlijk te zijn ken ik mijn buren amper, maar dat wil ik verandering in brengen. Met deze zwart-wit serie en column stap ik met mijn camera de deur uit om kennis te maken met de buren in Blijdorp!

Mario de Leeuw 
Hoi, ik ben Mario de Leeuw en ben getrouwd met mijn mooie vrouw. Uit mijn huwelijk heb ik twee kinderen die nu volwassen zijn én ik ben tegenwoordig de trotse opa van mijn eerste kleinzoon!

In het dagelijks leven staat mijn wekker om kwart over vijf. Na het opstaan, neem ik mijn twee honden mee naar het Vroesenpark om ze daar uit te laten. Een fris begin van de dag! Iets voor zessen ben ik dan weer terug bij mijn huis en maak ik mij klaar om mijn winkel te openen. Sinds 1984 werk ik in mijn delicatessenzaak ‘De Leeuw Delicatessen’ aan de Stadhoudersweg. Al 38 jaar beleef ik elke dag veel plezier in mijn werk. 

Het wonen in Blijdorp voelt voor mij altijd al gemoedelijk; het is een dorp in een stad. Je hoeft maar een klein stukje te wandelen en dan ben je zo bij de natuur. Het is een hele groene en gezellige wijk aan de buitenzijde van Rotterdam.

Mijn contact met de buren is heel goed! Ik word blij van de Blijdorpers die langsfietsen en mij even groeten. Dit zorgt voor een hechte band binnen de wijk. Met mijn nabije buren heb ik heel goed contact en zij weten mij daarom ook altijd te vinden. Dat is natuurlijk heel fijn, want mijn zaak is vaak ook een aanspreekpunt in de wijk. 

Goede aanraders voor mijn mede-Blijdorpers zijn het Vroesenpark, de Diergaarde en alle lokale winkels en restaurants. In deze wijk is alles aanwezig, voor ieder wat wils. Voor mij is Blijdorp zoals de wijk altijd is geweest. Blijdorp is goed zoals hij is.