Heel Noord groen

Graag wilden we op bezoek bij GroenNoord, onze groene buren om eens van hen te horen wat zij allemaal aan groene initiatieven en projecten hebben gerealiseerd in Noord. Maar wat schetst onze verbazing de buren kwamen al bij ons gluren. GroenNoord gaat samen met Stadskwekerij De Kas voor nog meer biodiversiteit en vrolijkheid in Blijdorp zorgen. 

Wilt u eigenlijk ook best een geveltuintje maar ziet u op tegen het aanleggen, de vrijwilligers van GroenNoord gaan u helpen. Normaal betaalt u 35 euro, maar nu vraagt GroenNoord u slechts een eigen bijdrage van 10 euro, de rest wordt betaald met subsidie die zij kregen van de Wijkraad. Zij leggen het tuintje aan, zorgen voor aarde en een paar plantjes en voeren zand en tegels af. Meer plantjes koopt u bijvoorbeeld bij De Kas, of u maakt gebruik van hun gratis bloembollen uitdeelactie.

De enige voorwaarde om in aanmerking te komen is dat u zelf voor het geveltuintje gaat zorgen en het ook goed onderhoudt. Kunt u dat zelf niet dan is het altijd mogelijk om een onderhoudsabonnement af te sluiten met De Kas. Of misschien vinden uw bovenburen het wel heel gezellig om met een kopje koffie samen voor het tuintje te zorgen. 

U mag ook een lang geveltuinenlint met de hele straat laten aanleggen, zoals bijvoorbeeld de bewoners van de Cleyburgstraat hebben gedaan. Dat het aanstekelijk werkt mag duidelijk zijn, ook de Statenweg in de buurt van de Gordelweg pakt het gezamenlijk aan. En nu de overburen van de Cleyburgstraat zien hoe mooi het aan de overkant is, gaan zij binnenkort ook aan de slag.

GroenNoord is een stichting die zelfbeheer van openbaar groen in Rotterdam-Noord stimuleert. Dat doen ze door zelfbeheer locaties te verbinden, zodat bewoners elkaar kunnen helpen en kennis en materialen kunnen delen. Want, zoals zij zelf zeggen, Rotterdam kan niet groen genoeg zijn.

Aanmelden kan via mail groennoord@gmail.com Vermeld daarbij je gegevens en telefoonnummer.
Facebook:https://www.facebook.com/GroenNoord.