Groente- fruit- en etensresten in de GFE-container

Iedere Rotterdammer gooit jaarlijks bijna 300 kilo restafval weg. Ongeveer een derde (bijna 100 kilo) daarvan bestaat uit groente-, fruit- en etensresten. De gemeente Rotterdam gaat daar met uw hulp iets moois van maken: heel gezonde compost. Wijk voor wijk plaatst de gemeente speciale afvalcontainers: de gfe-container. 

Blijdorp is een van de eerste wijken waar de nieuwe afvalcontainers op straat worden geplaatst. Er komen maar liefst 96 gfe-containers in onze wijk en het grootst gedeelte is al geplaatst. Dus vanaf 14 september kunt u uw groente-, fruit- en etensresten (gfe) scheiden en weggooien in deze nieuwe afvalcontainers. Op diezelfde datum ontvangen alle bewoners van Blijdorp (en de bewoners van het deel van Bergpolder tussen de Gordelweg, Schieweg, Bergselaan en Noorderhavenkade) een startpakket. In het startpakket zit een informatiefolder met handige tips, een lijst met daarop wat wel en niet in de gfe-containers mag en een afvaltag (soort sleutel waarmee de containers geopend worden). 

De brief in het startpakket is tevens een bon waarmee bewoners op de volgende momenten en locaties een gratis afvalbakje en rolletje afbreekbare zakjes voor in de keuken kunnen ophalen.

  • Donderdag 16 september van 16.00 – 19.00 uur Stadhoudersplein in de buurt van de Plus
  • Dinsdag 21 september van 16.00 – 19.00 uur Bentinckplein in de buurt van de Albert Heijn
  • Woensdag 22 september van 16.00 – 19.00 uur in de buurt van Bijlwerfstraat 24
  • Woensdag 29 september 16.00 – 19.00 uur Statenweg in de buurt van het metrostation

Na 29 september zijn de bakjes op te halen bij Stadskwekerij De Kas, Van Beuningenstraat 22.

Locatie bepalen vereist denkwerk
Er is goed nagedacht over de locaties van de gfe-containers, Zo komen ze dichtbij containers voor restafval, oud papier en karton en/of glas, zodat u meteen ander afval gescheiden weg kunnen gooien. En in de buurt van en zo dicht mogelijk bij de ingang van de woningen. Maar weer niet te dichtbij balkons, deuren en/of ramen om overlast te voorkomen. En de gemeente gaat voor voldoende gfe-bakken zorgen om te voorkomen dat deze snel vol raken. 

Geen gft maar gfe
De gfe-bak die in de wijk komt te staan, is niet geschikt voor snoei- en tuinafval. Uitgebloeide bloemen en kleine planten mogen er wel in. Een grotere hoeveelheid tuinafval kunt u gratis naar het milieupark brengen of u kunt het gratis op laten halen. Een afspraak voor het ophalen maakt u online via rotterdam.nl/tuinafval of u belt 14 010.