Filosofiegroep Rotterdam

Tweede Poëzie-wandeling Diergaarde Blijdorp 
De Filosofiegroep Rotterdam organiseert een tweede poëziewandeling door Diergaarde Blijdorp. Er wordt met een poëtische routekaart in de hand gewandeld. Daarop staan gedichten, vragen en een paar schrijfopdrachten. Je ontvangt bij de entree de routekaart, een flesje water en een kleine versnapering. Dit keer staat een bezoek aan onder andere de tapirs en de tijgers op het programma. 

Zaterdag 3 juni 2023, 14:00 uur – 15:30 uur 
Onder leiding van Jan de Bas 
Verzamelen bij oude ingang Diergaarde Blijdorp.

Park 16Hoven en Oud-Overschie 
Een andere wandeling van de filosofiegroep gaat door Overschie. Vanaf de Zestienhovensekade wordt in de ochtend naar het park en in de middag naar de oude dorpskern van het ‘stadje’ gewandeld, aan de hand van stellingen en beweringen van Spinoza en Nietzsche. Hiervoor worden de Ethica en de Vrolijke wetenschap ingezet. 

Zaterdag 27 mei 2023, 11.00 uur – 15.30 uur
Verzamelen aan de Zestienhovensekade 359

Filosofie van de waarheid
In de cursus filosofie van de waarheid gaat het om antwoorden op de volgende vragen: Wat is de waarheid? Bestaat waarheid? Heeft ieder zijn eigen waarheid? Bestaat de waarheid? Hoe en waarom is de waarheid eigenlijk ontstaan? Wat is de functie van waarheid, toen en nu? Kunnen we wel zonder gedeelde waarheden? We gaan op zoek naar de ware antwoorden; als die bestaan. 

Dinsdag 9, 16 en 23 mei 2023, 20:00 – 21:30 uur
Docent: Peter Bastiaanssen