Een gezellige Koningsdag in Liskwartier

foto Johannes Ode

Liskwartier is op Koningsdag the place to be in Rotterdam Noord.
Op de Berkelselaan, het Lisplein en omliggende straten is er veel te beleven voor jong en oud. Een groot podium met muziek, een vrijmarkt, van alles te doen voor kinderen, een hapje en een drankje. Het wordt 27 april een groot feest voor de kinderen uit de wijk, hun ouders en alle anderen die een gezellige Koningsdag willen vieren.

Dit feest wordt elk jaar georganiseerd door een groep bewoners uit Liskwartier, de Liskids. “Van oorsprong is het een feest voor de kinderen in de wijk, maar voor de ouders moet het natuurlijk ook leuk zijn”, vertelt een van de organiserende ouders. Het ‘oranje’ feest trekt inmiddels elk jaar vele wijkbewoners, die er samen een mooie dag van maken.  

Geen kramen
“Dit jaar is de insteek een beetje anders. De bekende kramen in de straten zijn er deze keer niet; er is dus ook geen kraamverhuur. Het wordt weer een echte vrijmarkt. Dus gewoon kleedjes op de grond. Als mensen zelf een tafel mee willen nemen, dan is dat ook prima.”

“Er komt een groot podium op de Berkelselaan met de hele dag muziek. Drie bandjes zullen optreden en er is tussendoor een Open Podium voor iedereen die iets wil doen. Daarvoor kun je je op de dag zelf aanmelden, of van tevoren via info@liskids.nl.”

“Voor kinderen is er ook een gevarieerd programma met in ieder geval: Aapjeskooien, scouting, Circusstad, knikkergek en Scrap (van gerecycled materiaal nieuwe dingen knutselen).”

“Osteria Liz doet ook weer mee. Café Bar Ollie staat met soep midden tussen het publiek op de Berkelselaan. Ook zijn er enkele foodtrucks. Als mensen zelf iets te eten willen verkopen, moeten ze zelf voor de spullen zorgen.” 

Koningsdag in Liskwartier begint om 10 uur tot het einde van de middag. “We eindigen tussen half 5 en half 6 met een spetterend optreden dat je niet wilt missen. De kleedjes mogen al voor 10 uur worden neergelegd.”