Een avondje warmte met Blijstroom! Ben je erbij?

Een energieneutraal Rotterdam! Dat is de ultieme droom van Blijstroom, de energie coöperatie die niet wil wachten op een wonder en alvast concreet aan het werk is gegaan om dit doel te bereiken. Hun uitnodiging aan ons: Bouw ook mee aan een energieneutraal Rotterdam. Doelgericht, samen. Elektriciteit opwekken gaat al best lekker, maar dan zijn we er nog niet. Want hoe houden we onze huizen straks energieneutraal warm? 

Denk en leer mee op donderdagavond 25 november tijdens een Avondje Warmte met Blijstroom waar de vraag voor ligt: Kan je als energiecoöperatie een belangrijke rol spelen op weg naar aardgasvrije wijken? 

“Ja”, zegt ervaringsdeskundige Nicolaas Veltman, “en dit is het moment om hierover na te denken.” Nicolaas is als zelfstandig procesmanager van 2018-2020 in Tilburg betrokken was bij het Europese pilotproject SMILE: innovatieve labs om aardgasvrije wijken te realiseren. In vijf zeer diverse wijken is geëxperimenteerd met verschillende ‘startmotoren’ op weg naar aardgasvrij: een energiecorporatie actief op stadswijkniveau, een energiecoöperatie actief op dorpsniveau, een woningcorporatie, een VvE en de gemeente zelf. Hij weet daarom goed wat er allemaal komt kijken bij het aardgasvrij maken van een wijk, wie daarbij betrokken zijn en wat de kansen en mogelijkheden zijn voor een actieve rol van een coöperatie als Blijstroom.

Tijdens deze bijeenkomst krijg je een inleiding op dit onderwerp en gaan we met elkaar in gesprek over de mogelijkheden. Centraal staat de vraag: waarom zouden we (ook) coöperatief iets met warmte willen doen?

Donderdagavond 25 november in De Wasserij (Sint Agathastraat 54)
19.45 Inloop – 20.00 Start Programma – 21.30 Borrel

Ben je erbij of ken je iemand die mee wil doen? 
Aanmelden kan via een mailtje naar warmte@blijstroom.nl. Ook als je geen lid bent van Blijstroom!

Om alvast “warm te lopen” voor dit avondje lees Blijstroom en aardgasvrij Rotterdam: wat kan een energiecoöperatie doen