Dierlijk lekker bier gemaakt door vrouwen!

De Blijdorpse biertjes hebben een doorstart gekregen. Meer dan een jaar geleden namen vijf vrouwelijke studentes, het biermerk van hun mannelijke-bier-brouwende-collega-studenten over. Waar de heren vonden dat ze hun doel hadden bereikt zagen zij, met hun passie voor speciaal bier, de kans om niet alleen bier te drinken maar ook te brouwen! 

Zo brachten ze weer nieuw leven in de (Blijdorper) brouwerij, met als muze de dieren uit de gelijknamige dierentuin. Naast de Blije Baviaan, een heerlijk fruitig blond biertje, hebben ze een tweede biertje gebrouwen: De Wie Was Weißbeer, een heerlijk fris bier met een pittig karakter. 

“Het recept van de Wie Was Weißbeer is ontwikkeld in een kleine brouwerij, de Walenburger, bij ons om de hoek. Vervolgens hebben we, met het perfecte recept, het bier in een grote batch gebrouwen. Het biertje is duurzaam gebrouwen (helemaal CO2 neutraal). Als jonge studentes, met duurzaamheid hoog op de agenda, zijn we hier erg trots op en blij mee. Het maakt ons biertje extra lekker.”

Voor meer informatie: deblijdorper.nl / en direct te koop bij M. de Leeuw Delicatessen