Cinema Lokaal #2: Close

Naar de film op een onverwachte locatie in Noord? Dat kan op 8 juni als de bijzondere speelfilm Close wordt vertoond in het Grafisch Lyceum op het Stadhoudersplein.

De tweede filmavond op 8 juni is samengesteld in samenspraak met het Grafisch Lyceum Rotterdam VMBO en Cult North, een Rotterdamse organisatie die zich richt op jongerencultuur. Artiest Kadisha leidt de film in met een verrassende spoken word act.

De Belgische film Close (regie Lukas Dhont, 2022) volgt twee tienerjongens wiens hechte vriendschap in de war raakt wanneer hun klasgenoten hun intimiteit opmerken.  Er komt een abrupt einde aan de vriendschap tussen de dertienjarige Léo en Rémi, waarna Léo vol onbegrip toenadering zoekt tot Sophie, de moeder van Rémi. 

“Het toonbeeld van filmen op het hoogste niveau” ★★★★★ de Volkskrant
“Requiem voor een jongensvriendschap” ★★★★ NRC
“Mooi verteld en uitstekend gespeeld” ★★★★ VPRO Cinema
“Maakt een verpletterende indruk” ★★★★ Nederlands Dagblad

Donderdag 8 juni 2023, inloop 19:00 uur, start filmprogramma 19:30 uur
Stadhoudersplein 35, Rotterdam (Let op: het betreft niet de hoofdlocatie van het Grafisch Lyceum maar de VMBO-locatie)

CineNoord en Stichting Buurtcinema Hammerstraat (i.o.) organiseren in 2023 vijf filmvoorstellingen op vijf onverwachte niet-culturele locaties in Noord. 

Lees meer over deze voorstelling en het volledige programma op www.cinema-lokaal.nl of volg de socials van @cinenoord en @buurtcinemahammerstraat.