Definitief ontwerp van het Hofbogenpark wordt gepresenteerd

Afbeelding: de Ubanisten

Op dinsdag 30 mei presenteert het projectteam Hofbogenpark het definitief ontwerp (DO) van het hooggelegen park. Vanaf 19.15 uur bent u welkom in het Stadsarchief aan Hofdijk 651. De presentatie start om 19.30 uur, daarna is er ruimte om op het plan te reageren en vragen te stellen.

Tot in augustus 2010 reed op de Hofbogen nog een trein. De voormalige Hofpleinlijn verbond ooit Rotterdam met Den Haag en Scheveningen. Nu komt er op het dak van de Hofbogen een bijzonder stadspark. Waar vroeger het spoor liep, kunt u straks wandelen in het groen en tussen de kruinen van de bomen die op straatniveau staan. 

Het kenmerkende viaduct wordt omgetoverd tot een bijna 2 kilometer lang dakpark en wordt daarmee het langste dakpark van Nederland. Dit Hofbogenpark maakt Rotterdam-Noord meteen een stuk groener. Er komen veel verschillende soorten planten en kleine ondiepe vijvers. Hierdoor wordt het park aantrekkelijk voor allerlei dieren. Van vlinders en bijen tot padden en vogels. Het groen zorgt bovendien voor verkoeling in de zomer en een watersysteem gaat wateroverlast en droogte tegen. 

Ontwerpen met bewoners en ondernemers
De afgelopen jaren werkte de gemeente samen met buurtbewoners en ondernemers van de Hofbogen aan het ontwerp van het park. Inmiddels is het definitieve ontwerp bijna klaar.

Voordat het gemeentebestuur erover besluit, hoort de gemeente graag wat omwonenden en ander geïnteresseerden in Rotterdam Noord ervan vinden.

Als u naar de presentatie komt, meld u dan aan per e-mail naar hofbogenpark@rotterdam.nl. Meer weten over het hele project? Kijk dan op www.rotterdam.nl/hofbogenpark