Buitenmuseum gaat voor de zomer open

In het vorige Blijdorpnieuws schreven we al over het Buitenmuseum. Wat het is, waar het komt en dat er een bijzonder boekje bij gaat verschijnen. Het ziet er nu naar uit dat het Buitenmuseum nog voor de zomer officieel geopend gaat worden. 

De panelen zijn klaar en liggen te wachten om op de beugels gemonteerd te worden die de gemeente de komende tijd op de verschillende locaties gaat plaatsen. 

Een exacte planning is er nog niet maar de eerste wandelingen langs de route van het Buitenmuseum staan in de steigers.
Het begeleidend boekje, met alle verhalen van de wijk, ligt bij de drukker. 

Wanneer? 
Een exacte datum is op dit moment helaas nog niet bekend maar we verwachten dat eind juni alles geïnstalleerd is en we de eerste wandeling kunnen aanbieden. 

Via onze website (www.blijdorpnieuws.nl), digitale nieuwsbrief (abonneren via de website), facebookpagina, instagram en met posters op de ramen van de winkels in Blijdorp houden we jullie op de hoogte. Het zou heel leuk zijn als we de eerste wandeling met een grote groep Blijdorpers kunnen gaan maken. Alle betrokkenen bij het Buitenmuseum krijgen natuurlijk een persoonlijke uitnodiging! 

Boekje 
In het boekje dat over het Buitenmuseum gaat verschijnen staan alle teksten en foto’s die ook op de panelen te zien zijn. Een mooi naslagwerk dus! Op de panelen en in het boekje zijn daarnaast ook QR­codes geplaats. Deze linken naar films op YouTube die in het verleden in en over Blijdorp gemaakt zijn. Het boekje is voor 2 euro te koop en de opbrengst gaat naar een goed doel in onze wijk. Waar het boekje straks te koop en te bestellen is laten we jullie nog weten. 

Website 
Om het verhaal compleet te maken wordt op onze website een speciale plek ingericht voor het Buitenmuseum. Daar kun je op je gemak door de geschiedenis van de buurt heen scrollen. Wat er allemaal te zien is blijft nog even een verrassing. We verklappen wel alvast dat er een hoop te zien en te lezen is waar je waarschijnlijk geen weet van had dat het zich in onze eigen wijk afgespeeld heeft. 

We willen het Stadsarchief Rotterdam hartelijk bedanken voor alle hulp bij het zoeken naar de films en alle prachtige foto’s op de panelen. Bijzonder beeld waardoor de geschiedenis van Blijdorp leeft. 

*NB. Dit artikel is gepubliceerd in de gedrukte krant van begin juni 2021. Tijdens het plaatsen op de website is het Buitenmuseum al geopend en kun je het begeleidende boekje kopen bij de Huiskamer, Statenweg 102A.