Kinderdingen

De Speeldernis is weer helemaal open:
De natuur staat in volle bloei. Lekker uit school naar de groenste speeltuin van Rotterdam. 

En, als je jarig bent, kom dan je kinderfeestje vieren!  Hutten bouwen in het verjaardagsbos, popcorn poffen of een broodje bakken bij het kampvuur. 

Op woensdag, zaterdag of zondag: ttps://www.speeldernis.nl/verjaardagen/

Bonbonworkshop bij YMCA 
Hier ga je wel 4 of 5 verschillende bonbons maken. Je leert hier hoe je deze maakt en mag alles zelf doen! Na afloop mag je de bonbons mee naar huis nemen. Daar heb je natuurlijk een leuk doosje nodig. Je leert een doosje vouwen en mag het ook versieren. De bonbons eet je lekker zelf op of deel je met iemand die je lief vindt.

Datum en tijd: zaterdag 19 juni van 13.00 tot 15.00
Leeftijd: 8 t/m 13 jaar
Locatie: Prinsekerk, Schepenstraat 69
Kosten: €10,- per kind. 
Aanmelden: https://blijdorp.ymca.nl/bonbonworkshop/

Atelier op wielen
Nu het weer warmer wordt kunnen we weer lekker buiten tekenen en kunst maken. Aan de tekentafeltjes met je billen in het gras tekenen wat je wilt. Of aan een van de schilderezels wild kwasten of stempelen. Laat je gaan en maakt wat moois. 

Het atelier staat op de vrijdagmiddagen op de Noorderhavenkade voor jullie klaar. 

Zie voor meer info: atelieropwielen.com

Ik zie, ik zie… wat jij niet ziet en het is…. in Blijdorp

Kijk je ogen uit, gebruik je fantasie en beleef van alles in je buurt. Op deze Kinderpagina speciaal kindernieuws uit Blijdorp en omstreken. Deze keer: naar buiten! Maak maaimenietjes of droom je boomhuttendroom. 

Maai-me-nietjes! 
Heb jij de maai-me-nietjes al zien staan? Houten bloemen die gemeente vragen minder te maaien. In tuinen, plantsoenen en parken, maar ook in bermen leeft van alles en nog wat. Mooie bloemen, bijen die daar weer nectar uithalen, en veel kriebelbeestjes. Je houdt er misschien niet van, maar zonder insecten is er ook geen voedsel voor jonge vogels!

Hanna (6) van de Statensingel maakte in de Stadskwekerij met het atelier op wielen een mooie MAAI-ME-NIET. Ook haar broertje Maas en haar mama deden mee. Zijn ze niet prachtig? Nu maar hopen dat er minder gemaaid gaat worden.  

Wil jij ook MAAI-ME-NIETJE maken?

Wat heb je nodig?  

Een dun stuk multiplex, wascokrijt, en een figuurzaag. 

Teken met wasco het hart van de bloem midden op een stuk multiplex van 35 centimeter. Het hart mag rond zijn, maar jij bent te kunstenaar, dus een andere vorm is ook goed.  

Verzin hoe de bloembladeren eruitzien. Dun en lang, dik en hartvormig, bedenk het maar. Teken ze rond het hart en geef ze een vrolijke kleur. 

Zaag de bloem uit met een figuurzaag. Als je het te moeilijk vindt, vraag dan hulp. 

Zet de bloem op een steel met een punt zodat je hem in de grond kunt zetten.

Maak een vrolijk bordje van hout en wasco met de belangrijke boodschap: MAAI ME NIETJE!!!! En maak ook die vast aan de steel.

Haal de bloem wel ook weer weg als ie niet meer mooi is. 

De Speeldernis bouwt dit jaar een hele hele grote boomhut! De ‘Wonderboom’! 
Boomhutten zijn zo heerlijk. Het is een plek tussen de takken en bladerdak waar ruimte is om een beetje weg te dromen. Even weg van de wereld, de dingen van een andere kant bekijken. Binnenin is hij wel 45 m2, dus nog groter dan je klaslokaal. 

Bedrijven en organisaties kunnen de ruimte in de toekomst ook huren om samen te komen. Da’s nog eens heerlijk vergaderen 

Nu is het nog een ontwerp maar zodra de bouw van de hut van start gaat, gaan wij natuurlijk een kijkje nemen. Terwijl wij wachten op de mega boomhut in de Speeldernis, kunnen jullie misschien zelf een hut verzinnen?