Buitenmuseum Blijdorp

Wist jij dat het Bentinckplein is genoemd naar Willem graaf Bentinck van Rhoon (1704-1774), een in Engeland geboren Nederlandse edelman en politicus. Heer van Rhoon en Pendrecht en eigenaar van Huis Sorghvliet, het huidige Catshuis. Of dat op 20 augustus 1928 op de Nenijto de olympisch kampioenen Marie Braun, Marie Bar (zwemmen) en Bep van Klaveren (boksen) werden gehuldigd. En dat daar ten tijde van de Nenijto-tentoonstelling een groep Senegalezen tentoongesteld werd die tijdelijk in een nagebouwd dorp leefde? Uit interesse in andere culturen, maar in combinatie met de getoonde technische hoogstandjes ook om een blank superioriteitsgevoel over te dragen.

Dat en meer vertelt het Buitenmuseum, een wandelroute door Blijdorp langs veertien panelen die de soms verrassende en onbekende geschiedenis van de wijk vertellen. 

Samen met alle betrokkenen bij het museum en geïnteresseerde bewoners uit de wijk maken we op zondag 27 juni 2021 de eerste wandeling langs de veertien panelen van het Buitenmuseum Blijdorp. Wandel je mee? Meld je dan aan op redactie@blijdorpnieuws.nl

We vertrekken om 12.00 uur vanaf het Vroesenpaviljoen.
De wandeling is 5,5 kilometer lang en zal ongeveer anderhalf uur in beslag nemen.

We zien jullie graag verschijnen!

Boekje
De route en alle panelen zijn opgenomen in een klein boekje, dat voor €2 te koop is bij de Huiskamer (bewonersvereniging Blijdorp) op de Statenweg 102-A. De opbrengst wordt besteed aan een goed doel.

Openingstijden Huiskamer:
Maandag: gesloten (open voor Het Geheugenpaleis)
Dinsdag:   9.30  – 19.30 uur
Woensdag: 13.00  – 16.00 uur
Donderdag:   9.30  – 17.00 uur
Vrijdag:   9.30  – 16.00 uur
* In verband met de corona restricties kunnen de openingstijden de komende tijd afwijken.