Blijdorp van boven

Anna Nieboer en haar dochter. Foto: Dinie Martens

Het lijkt wel of je ze steeds vaker ziet in Blijdorp: dakterrassen. Ook Anna Nieboer heeft er sinds kort een. Ze woont sinds 2003 in de Schepenstraat. Ze vertelt dat het een fijn huis is, op een fijne plek, maar dat er toch iets miste. Het kleine balkon was donker en ongezellig. Anna: “Je hebt in deze bovenhuizen weinig buitenruimte. We hebben geen tuin, en het is toch wel heel fijn als je buiten kunt zitten. En met corona werd het nog duidelijker dat we dat misten.” 

De oplossing lag voor de hand, want de buren hebben er al een: een dakterras! En ik, ik mag het terras komen bekijken. Na een lange klim naar boven arriveer ik op een geweldige plek met een fantastisch uitzicht. Je hebt vanaf het terras het volle zicht op de Prinsenkerk met daarachter, in de verte, de Bergsingelkerk. In het zuiden zie je de indrukwekkende hoogbouw liggen rond het Centraal Station.

Het terras was vanaf dag één een succes. “We maken er veel gebruik van. We hebben er ineens een extra verdieping bij. Je hebt hier veel privacy en we kunnen nu lekker buiten eten. Mijn dochters vinden het heerlijk om in de zon te zitten met een boek. Hun “schermtijd” is sinds het dakterras drastisch afgenomen! Het is natuurlijk prijzig en een hoop gedoe, zo moet je een vergunning aanvragen bij de gemeente, maar het is het meer dan waard.”