Boekentips

Een van de tips van Monique: Hitte van Victor Jestin

Vanuit haar woonkamer in Bljdorp leest Monique van Oosterhout de titels die bij haar boekhandel, Voorheen van Gennep, binnen komen om haar klanten te kunnen adviseren. Met plezier deelt ze haar lievelingen in De Wijkkrant.

Dank je Daan – Roozeboos
Een feestje van eetculturen in de grote stad. Dat is de ondertitel bij dit Rotterdamse prentenboek. Geniet van de enthousiaste avonturen van Daan, de snelste en vrolijkste fietskoerier van Rotterdam. Het fenomeen fietskoerier is, ook in onze wijken, niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Dus een herkenbaar verhaal en ook nog eens leerzaam. We volgen Daan een dag en ontdekken zo alle verschillende keukens en klanten die hij ontmoet. Tip: bezoek deze zomer vooral alle picknickplekken en restaurantjes die voorbijkomen! (€ 16,99)

Hitte – Victor Jestin
Jeugdig vakantiegeluk op een Franse camping, in een zinderende zomer. De zeventienjarige Léonard wil er wel aan deelnemen maar doorziet ook de illusie, de drank, de feesten. Ontroerende debuutroman van een jonge Franse ster. Wordt meteen al verfilmd en won meerdere prijzen. In slechts 126 pagina’s wordt de puberale onrust en verwarring krachtig neergezet. “Een vreemd mooie zomerroman. Kort, meedogenloos, perfect beheerst”. (€ 19,90)

Shoukran – Abdel Alaoui
Ik hou van mooi gemaakte kookboeken en kan er veel tijd mee doorbrengen, speurend naar het ultieme recept. En nu heb ik er weer een favoriet bij. Shoukran verscheen dit voorjaar rondom het Suikerfeest. Kleurrijke recepten zoals: huisgemaakte falafel, wortelsoep met komijn, de lekkerste couscous met gehaktballetjes ooit, cheese- cake met oranjebloesemwater. Chef Abdel Alaoui neemt ons mee langs zijn rijke culinaire familiegeschiedenis, vertelt over zijn voorraadkastje, geeft traditionele gerechten een moderne twist en inspireert! (€ 26,99)

Boek gevonden in een free library/boekenkastje
Op verschillende plekken in onze wijken ontdek je deze fijne boekenkastjes. Leuk om hier een
titel te bespreken die ik daar vond. Deze keer was het De jacht op het verloren schaap van Haruki Murakami. De eerste roman die ik van deze Japanse auteur las. En ik weet nog precies waar: in de heuvels van Spaans Baskenland. Hij schrijft in een frisse stijl, geen wollige lange zinnen, zijn verhalen nemen verrassende wendingen en je gelooft het allemaal! Ik ging dus in het Spaanse landschap meteen op zoek naar een schaap met een rode ster op zijn kont. Bij thuiskomst las ik de een na de andere ‘Murakami’. Perfect vakantie leesvoer!