Berichten van de Wijkraad

Echtpaar Luyt-den-Hollander

Prachtig Poppenspel
Bijna dertig kinderen genoten vrijdag 20 oktober van een gezellige en geslaagde middag in Blijdorp. In de gymzaal in de Kolkmanstraat keken zij naar een prachtige poppentheatervoorstelling van Koos Wieman. Na afloop mochten ze nog even de poes aaien die altijd met Koos meegaat. Tot slot luisterden een aantal kinderen in kinderboekwinkel De Geheime Tuin naar een leuk verhaal. De middag werd mogelijk gemaakt door de wijkraad in samenwerking met SOL.

Hiep hiep hoera!
Wijkraadslid Karin Padmos heeft op zondag 29 oktober een bloemetje mogen bezorgen namens Burgemeester Aboutaleb bij het echtpaar Luyt-den Hollander, wonend aan de Schieweg. Ze ontvingen deze bloemenhulde ter ere van hun 65-jarig huwelijksjubileum. “Ik was welkom bij Lommerrijk, waar ik werd ontvangen door een volle zaal genodigden”, vertelt Karin. “Meneer liet me trots zien dat hij vanuit de provincie en van de burgemeester een brief en een mooi geschenk heeft gekregen”. 

Panna
Op zondag 12 november vond er een spectaculair evenement plaats in de voetbalkooi aan de Statenweg. Bewoonster Eva van Steijn diende een bewonersinitiatief in bij de wijkraad en met behulp van SOL en de wijkraad wist zij een grote groep kinderen naar deze locatie te trekken. Er waren verschillende toernooien: een 1 vs 1 knock-out-, en een 5 vs 5 voetbaltoernooi. De grote publiekstrekker was straatvoetballer Easyman die een geweldige show weggaf. Er was een poffertjeskraam en kinderen konden zich laten schminken. Ruim 200 kinderen aten 400 porties poffertjes en dronken 300 pakjes drinken. 

Vergaderdata wijkraad
Woensdag 20 december 2023 om 20.00 uur,Bergsingelkerk, Bergsingel 150-152
Woensdag 31 januari 2024 om 20.00 uur, De Wasserij, Sint-Agathastraat 54
Woensdag 6 maart 2024 om 20.00 uur, Telecom Museum, Vlaggemanstraat 15
Woensdag 27 maart 2024 om 20.00 uur, Prinsekerk, Schepenstraat 69