Agenda

Dan ga je toch naar het stadsklooster! 
Als je aan rust en bezinning toe bent, kan het een goed idee zijn om een retraite te boeken in een klooster. Zeker in tijden waarin de cijfers rondom burn-out schrikbarend zijn, hebben die kloosters ritmes die voor moderne mensen buitengewoon gezond zijn. Al ruim een jaar is Stadsklooster Rotterdam actief, zo goed als  om de hoek. Vanuit de Prinsekerk zijn er drie keer per week momenten om op te laden. Er is veel stilte, een lezing, een gebed en je gaat anders weer de deur uit. 

Maandag van 12.00 tot 12.30 uur
Woensdag van 20.00 uur tot 20.30 uur
Vrijdag van 07.30 uur tot 08.00 uur
Voor meer informatie www.stadsklooster.nl

Het meisje met de zwavelstokjes
Terwijl iedereen op oudejaarsavond gezellig binnen zit met al hun dierbaren rondom het haardvuur, zwerft er buiten een meisje op blote voeten op straat. Ze moet al haar zwavelstokjes verkopen en dan pas durft ze naar huis te gaan. Maar het is zo koud dat ze besluit een zwavelstokje aan te steken om iets warmer te worden. Daardoor krijgt ze het gevoel dat ze ook in een warm en gezellig huis zit. Hoe zal dit aflopen?

Zondag 3 tot zondag 17 december 2023
Hofpleintheater, Benthemplein 13, Rotterdam

The Menu
Rond kerst serveert CineNoord je een film die je niet mag missen. Van komische horror tot ontroerend drama, The Menu. De geliefden Margot en Tyler reizen naar een eiland. Daar mogen ze in een exclusief restaurant uitgebreid dineren onder begeleiding van de chef Slowik. Tijdens het evenement heeft de chef bijzonder schokkende verrassingen voor zijn gasten in petto.

Regie: Mark Mylod, 2022, 107 min, 16+
Donderdag 21 december, 20.00 uur
Studio de Bakkerij, Bergweg 283, Rotterdam

Kruimeltje
De Rotterdamse Kruimeltje wordt samen met zijn trouwe hond per ongeluk in een raket naar de maan geschoten. Is Kruimeltjes vader daar misschien? Als dat maar goed afloopt. Spannend, hilarisch en…. je kunt uit volle borst meezingen. Kom jij ook verkleed als astronaut of alien?

22 december 2023 tot 13 januari 2024
Theater ’t kappelletje, Van der Sluysstraat 176, Rotterdam

Arthur Christmas
De film speelt zich af op kerstavond en draait om Arthur Claus, de onhandige maar goedbedoelende zoon van de Kerstman, die ontdekt dat het hightech schip van zijn vader er niet in is geslaagd het cadeau van een meisje te bezorgen. Alleen vergezeld door zijn vrijgevochten en roekeloze grootvader, een enthousiaste jonge kerst-elf en een team rendieren, begint hij aan een missie om het cadeau voor het meisje persoonlijk te bezorgen.

Woensdag 27 december, 15.15 uur
Studio de Bakkerij, Bergweg 283, Rotterdam