Bach Luther Cello suites met Paasbrunch

Bach Luther Cellosuites is een ontroerende muziektheatervertelling over de zoektocht naar harmonie. Met een heerlijke paasbrunch, inclusief gebakken eitjes gemaakt door Maarten, directeur van de culturele huiskamer van Noord.

De cellosuites van Johann Sebastiaan Bach zijn wereldberoemd. Maar wat weten we eigenlijk van de componist en de tijd waarin hij ze schreef? Acteur Thomas de Bres en cellist Joris van Haaften nemen je mee op reis naar het Hof van Köthen in de periode rond 1720. Een tijd die net als nu in het teken stond van grote veranderingen. Kom luisteren naar Bach’s muzikale en persoonlijke zoektocht naar vrijheid. Hoe Luther zijn levenslange inspiratiebron en anker was. Naar zijn onstuimige verleden, zijn gevangenschap en het verlies van zijn vrouw Maria.

In de setting van een repetitie met zijn cellist in de tuin van het Hof van Köthen vertelt Bach ook over zijn leven: het experimenteren met muziekinstrumenten, het aanpassen van de vorm van de cello en deelt hij zijn twijfels over zijn toekomst als kunstenaar. Zo leren we de mens Bach in al zijn facetten tijdens deze periode van zijn leven kennen.

Het verhaal wordt afgewisseld met acht zorgvuldig gekozen delen van de prachtige cellosuites, gespeeld op twee verschillende cello’s, waarvan één uit de 18e eeuw, de tijd van onze vertelling.
De teksten voor deze voorstelling zijn geschreven op basis van bewaarde brieven van Bach zelf en op basis van historische getuigenissen en documenten over hem van onder andere werkgevers en gemeenten. Muziek en spel vullen elkaar aan en geven elkaar context in een unieke combinatie van performance, spel en muziek.

Zondag 9 april 12:00 uur
Studio de Bakkerij, Bergweg 283 Rotterdam