Wilskracht werkt

Wilskracht Werkt is een stichting voor alle Rotterdammers. Ze slaan een brug tussen mensen die wat kunnen betekenen voor een ander en mensen die die hulp goed kunnen gebruiken. Bewoners houden hun eigen verantwoordelijkheid en afspraken worden in samenspraak gemaakt.

Iedereen die vragen heeft over de buurt of instanties, of een acuut probleem heeft, kan terecht bij de Buurtkamer Van Tijen aan de Abraham Kuyperlaan op nummer 38. De buurtkamer is in de wijk Bergpolder, maar ook mensen uit andere wijken in Noord zijn van harte welkom. 

Diensten Wilskracht Werkt
Reist u niet graag alleen met het OV en wilt u het liefst een maatje mee die u ondersteunt en wegwijs maakt? Dat kan met een reismaatje. Met een reismaatje leert u zelfstandig en zelfverzekerd op reis te gaan met het Openbaar Vervoer. Ook worden op de locatie aan de A. Kuyperlaan fietslessen gegeven aan mensen die dit niet vanaf jongs af aan hebben geleerd.

Daarnaast is er de ThuisExpress (onder voorwaarden). Dit is bijvoorbeeld kortdurende huishoudelijke hulp of ondersteuning na een ziekenhuisopname wanneer er nog geen WMO-ondersteuning is. 

Een bezorgmaatje voor uw medicijn is een getrainde vrijwilliger die de medicijnen bij de apotheek ophaalt en thuisbrengt. De vrijwilliger komt even binnen zodat u zelf in alle rust kunt controleren of de juiste medicijnen zijn geleverd. Het bezorgmaatje is er ook voor een praatje en koffie en is een luisterend oor. 

Www.wilskrachtwerkt.nl Instagram: Wilskracht_werkt. Facebook.com/WilskrachtWerkt.  
Telefoon Buurtkamer 010 – 30 60 107.