Wat wordt jouw nieuwe normaal?

Tijdens de corona crisis werd geen handen schudden en vaak je handen wassen het eerste ‘nieuwe normaal’. Het tweede nieuwe normaal werd de anderhalve meter samenleving. Tijd om pas op de plaats te maken en eens te overdenken wat jouw nieuwe normaal zal worden.

In tijden van nood, zoals bij natuurrampen, zie je dat mensen graag bij elkaar kruipen. Troost bieden en troost krijgen, elkaar helpen en er voor elkaar zijn. We lijken aardiger en socialer te worden. Doen onze boodschappen om de hoek, hoeven niet meer aan te sluiten in de file en hebben tijd om eens een goed boek uit te lezen.

Zolang er geen vaccin is blijven de maatregelen van kracht, hoewel steeds soepeler zolang het goed gaat. Maar dat er dingen gaan veranderen op de middellange en lange termijn mag duidelijk zijn. Stap jij nog het vliegtuig in om verre reizen te maken? Of blijf je het dichter bij huis zoeken. En thuiswerken, blijft dat de norm? De zorg voor je buur, ouders of je vrienden, wie neemt die op zich als alles weer normaal is. En blijf je boodschappen doen bij de winkelier om de hoek?

Wij zijn op zoek naar de verhalen en overpeinzingen die de Blijdorpers daar over hebben. Betekent het iets voor onze wijk, gaat er daadwerkelijk iets veranderen?

Wil jij je verhaal kwijt of heb je goede ideeën voor de wijk, laat het ons weten door een mail te sturen naar info@blijdorpnieuws.nl