Toen de koek op was, ging ik koekjes bakken 

Yvet Stroy

Double-Delicious is een cateringbedrijf met een vergaderruimte en een foodtruck. Yvet Stroy begon 7 jaar geleden aan haar selfmade story van ondernemende vrouw die Double-Delicious stapje voor stapje succesvol uitbouwde. Yvet ontvangt me in haar, als vergaderruimte ingerichte, huis en tuin in de Schepenstaat. In het souterrain zit een professionele keuken voor de catering. De foodtruck is een aanvulling. Die kan vol lekkere hapjes en drankjes gehuurd worden voor bruiloften, partijen en evenementen. 

 “Toen de koek op was, ging ik koekjes bakken”, vertelt Yvet. “Dat was na een carrière van 25 jaar als filiaalmanager bij het Kruidvat en bij Esprit. Ik kon daar niet meer de service bieden die ik wilde en werd er ongelukkig van. Service bieden is namelijk heel belangrijk voor me. Dus tijd voor iets anders. Ik nam een time out en ging koekjes bakken. Eerst voor de lol, toen kwam er vraag naar, ook naar taarten en maaltijden. Die verkocht ik in de buurt via de website ‘Thuisafgehaald’. Vervolgens kwam de vraag of ik ook wilde cateren, natuurlijk wilde ik dat. Mijn eerste klant had een prijs gewonnen en wilde dat vieren met een luxe catering. Dat leverde me gelijk ook meer klanten op. De aanleiding voor de volgende stap kwam van de gemeente die me vroegen of er bij mij ook vergaderd kon worden. Waarom eigenlijk niet dacht ik toen. Dat kan! Dat past bij de servicegerichtheid die me in het bloed zit, dus kocht ik een beamer en een goed koffieapparaat. Het loopt als een trein en als het te druk wordt kan ik uitwijken naar de kapel van de Prinsenkerk.”

Kansen zien 
Zo groeide het bedrijf van Yvet vooral door de mond-tot-mond reclame van tevreden klanten. Het geheim van het succes van Double-Delicious is dat Yvet geen standaardpakket heeft, maar inspringt op de vraag en denkt in mogelijkheden. Ze volgt niet strikt een vooropgezet plan, maar ze beweegt mee en denkt mee met haar klanten. Alles kan. Yvet geeft een paar voorbeelden. “Afgelopen voorjaar stagneerde de catering voor bedrijven, omdat veel mensen ineens thuis kwamen te zitten. Ik ben toen overgestapt op picknick & high teaboxen, zo heb ik alle feestdagen van het voorjaar meegepikt. Maar ik heb ook andere dingen gedaan: Voor een klant in het Groot Handelsgebouw heb ik chocolade in leuke verzend doosjes verzorgd. De ouderenorganisatie Humanitas wilde een digitaal zoomoverleg van medewerkers gezellig aankleden. We zijn toen uitgekomen op een thuisbezorgd high tea pakket. En de Hogeschool,” zo vertelt Yvet verder, “bestelde voor haar open dagen 400 complete lunchpakketjes, op die manier kon het eten coronaproof. Voor het Leids Universitair Medisch Centrum heb ik gekoelde pakketjes gemaakt. Ik heb ook al een mooie opdracht binnen voor de komende kerst.”

Eigen omgeving
“In Blijdorp,” zo vertelt Yvet, “ben ik vooral bekend geworden omdat ik meegedaan heb met de hippiemarkt op de Statenweg.” Er is veel goodwill in de wijk, zodra het kan bestellen de vaste klanten weer. “Het werk stopt eigenlijk nooit en ‘nee’ zeggen is echt wel mijn grootste uitdaging. Een gezonde balans houden tussen werk en privé lukt me dan ook niet altijd. Maar het voelt niet als hard werken omdat het zo leuk is. Alles gebeurt zoals het gebeurt. Geloof in jezelf,” is haar boodschap. 

Voor de Kerst komt Yvet sowieso ook weer met iets nieuws. Wat het is verklapt ze nog niet: “Houd mijn Instagramaccount en website Doubledelicious.nl maar in de gaten, daar vind je mijn kerstplannen voor de wijk. We staan in ieder geval weer met de Foodtruck in de Schepenstraat met leuke december acties.”