Take it away

Natuurlijk moeten we allemaal zo veel mogelijk binnen blijven. Maar voor wie toch de deur uit gaat voor boodschappen of voor een frisse neus, loop vooral eens langs bij onze gezellige lokale horeca die er alles aan doet om het leven aangenaam te houden.

Nu terrassen en restaurants gesloten zijn, wordt er een andere manier bedacht om ons toch te laten genieten van al het lekkers dat onze wijk te bieden heeft. Een aantal zaken heeft hun programma omgegooid en serveert nu ‘take away’. Soms een aangepast assortiment, soms de heerlijke gerechten die we al kennen. De look en feel van de meeste zaken is aangepast, het uitleveren vindt meestal buiten plaats, we mogen er immers niet naar binnen.

Breakfast in Rotterdam is gehuisvest in Spullen voor in je huis aan de Stadhoudersweg 96D maar heeft nu haar verkooppunt verplaatst naar de zijkant van het pand in de Dresselhuysstraat. Hun speciale take away kaart hangt buiten op het bord. Je kunt ze bellen op 06-10765455 om je bestelling te plaatsen, dat voorkomt wachttijden en te veel mensen voor de deur. Breakfast in Rotterdam blinkt uit in supergezonde en lekkere ontbijtjes en lunches en betrekt haar producten van lokale leveranciers.

Bianca Hageraats heeft bij Leuk eten & drinken aan de Statenweg 66 een snackloket geopend, dit afhaalpunt zit op de hoek van de Statenweg en de Bijlwerffstraat. Zij serveren een dagmenu voor 8 euro, bijvoorbeeld stamppot andijvie met spekjes en een bal gehakt. Ook het kuiltje jus ontbreekt niet. Ze raadt aan om te reserveren via whatsapp 06-52340437. Het snackloket is open van woensdag tot en met zondag van 16.00 tot 20.00 uur.
Een lekker wijntje en een taartje toe maken je diner helemaal compleet.

Bij Pleur Bergslaan 291A kun je een lekker bakkie ‘pleur’ meenemen. De moeder van Danielle en Elise Hoogendoorn bakt nog altijd Pleur’s overheerlijke cake en hun oma maakt de lekkere appeltaart. Je kunt er ook nog steeds winkelen met gepaste afstand, maar zitten met je ‘man met bril koffietje’ is er even niet bij. Alle vintage en geschenkartikelen zijn ook via de webshop te bestellen. https://www.pleurrotterdam.nl/webshop 


IJssalon Gie Gelato, Stadhoudersweg 91D kondigt groot op het raam aan: ‘Wij zijn geopend, alleen voor take away’. Terecht hebben zij ervoor gezorgd dat je je ijsje niet op de bank voor hun deur kunt opeten maar onderweg naar huis of tijdens een ommetje. Hun heerlijke ijsjes zorgen ervoor dat we niet vergeten dat het lente is.

Bij Verhage Blijdorp kunt u via de website http://www.bestellenbijverhageblijdorp.nl online uw zelf af te halen bestelling doorgeven. Zij zorgen ervoor dat uw bestelling klaar staat zodat u niet lang hoeft te wachten. Ze serveren zowel knapperige lekkernijen uit de frituur als maaltijdsalades en broodjes voor de lunch. Geopend van 12.00 tot 20.00 uur

Sajoer op de hoek Statenweg/ Statensingel is helaas tijdelijk gesloten.