Stadsklooster Rotterdam

Prinsekerk / Foto Ab Bol

Sinds dit voorjaar is ‘Stadsklooster Rotterdam’ gestart vanuit de Prinsekerk. “Het stadsklooster wil, geïnspireerd door de eeuwenoude kloostertraditie, een plek zijn waar zonder ophouden, in een vast ritme, in rust en stilte wordt gebeden en gelezen. Waarin intense stilte beleefd kan worden, maar ook muziek klinkt en verhalen worden verteld, de maaltijd samen wordt gebruikt, waarin we ons naar binnen keren om van betekenis te zijn voor de stad Rotterdam en alle mensen die daar leven.”

Wekelijks zijn er drie stiltemomenten voor mensen die rust en bezinning zoeken. Daarnaast zijn er met enige regelmaat bezinningsavonden, stilteretraites en ontmoetingsmogelijkheden. 

Meer informatie via www.stadsklooster.nl.  

Op Zondag 3 juli viert Noorderlicht-Blijdorp haar 10-jarig bestaan. Deze gemeente zag in 2012 het levenslicht. Er waren ca. 25 mensen betrokken bij de start van deze nieuwe gemeente vanuit het oude kerkgebouw de Prinsekerk.  “Maar hoe blij we ook zijn met ons mooie kerkgebouw – een kerk valt niet samen met haar gebouw. Noorderlicht bestaat uit mensen. Mensen met verschillende achtergronden. Lang of kort met het geloof bezig. Overtuigd of zoekend. Rotterdammers van geboorte of juist import. Doeners, denkers, dromers, jong en oud. Met al die verschillende mensen zijn we kerk. We hopen van elkaar te leren en elkaar te kunnen bemoedigen. Samen sta je sterker dan alleen.” 

Inmiddels komen er ongeveer 400 mensen samen in de wekelijkse zondagse dienst. Daarnaast zijn er meer mensen online en offline betrokken bij deze gemeente. In een feestelijke dienst wordt stilgestaan bij dit 10-jarig jubileum.