Stadsgesprekken ‘De wijk aan zet!’ van start

Foto: Eric Fecken

Aanstaande vrijdag -5 februari- start het college van burgemeester en wethouders met een reeks stadsgesprekken over een directe en laagdrempelige wijkdemocratie. Onder de noemer ‘De wijk aan zet!’ heeft het college voorstellen gedaan om te zorgen dat er meer macht, middelen en mogelijkheden naar de wijken gaan.

Rotterdammers maken zelf de wijk. Dat doen we met kennis, denkkracht en betrokkenheid. We weten precies wat er speelt en wat er moet gebeuren. Logisch dat meedoen, meedenken en meebeslissen daarbij hoort! Wat is belangrijk voor de wijk? Waar wil, kan en mag de wijk over meebeslissen? En hoe zorgen we er samen voor dat de belangen van iedereen goed vertegenwoordigd worden en dat gemaakte afspraken waargemaakt worden?

Het college stelt vier bouwstenen voor als basis voor een model dat past bij een nieuwe samenwerking tussen Rotterdammers en het stadsbestuur. Veel directer en laagdrempeliger.

Het eerste stadsgesprek is op vrijdag 5 februari 2021 van 16:00 tot 17:30 uur live te volgen op YouTube. In dit eerste stadsgesprek reageren actieve bewoners, vertegenwoordigers van de wijkraden, wijkcomités en gebiedscommissies, gemeenteraadsleden en wetenschappers op de bouwstenen.
Maar ook zullen o.a. Hamit Karakus (Platform 31) en Els Leclercq (TU Delft) hun inzichten delen als het gaat over wijkgericht werken en samenwerking tussen overheid en de stad.
En kersverse Rotterdamse stadsdichter – Anne Vegter – treedt live op voor ‘de Wijk aan Zet’.

Waar en wanneer?
5 februari 2021 16:00 tot 17:30 uur  live te volgen op YouTube, vanuit debatcentrum Arminius
Moderator: Marianne van den Anker
Chat met de stad: Lot Mertens