Mannen met hobby’s

Op 19 juni is het weer zover: Vaderdag. Op zoek naar een geschikt cadeau? Stop met zoeken! Het nieuwe boek van onze buurtgenoot Alek Dabrowski is het ideale geschenk. Hij schreef Mannen met hobby’s met illustraties van Evalien Lang.

In het boek toont hij de man met zijn hobby als mogelijk bedreigde soort. Alek brengt op een geestige manier de leefwereld van de man met hobby in kaart en beschrijft zijn zeden en gewoonten. De vaders die het boek cadeau krijgen zullen zich zeker herkennen. Er zijn tenslotte heel wat treintjesgekken, stripfanaten, dierenvrienden, sleutelaars, motorrijders en mannen die verzot zijn op miniatuurauto’s. In het boek beschrijft de auteur tientallen hobbyisten. En in het zeldzame geval dat een vader nog geen hobby heeft wordt hij zeker op ideeën gebracht. Toch maar eens vliegtuigen gaan spotten?

Alek werkt voor bibliotheken, is boekrecensent, interviewer en staat regelmatig achter de kassa van boekhandel vh Van Gennep. Hij heeft zelf ook een flink aantal hobby’s. In het laatste hoofdstuk laat hij zien dat hij als kind al postzegels, lucifermerken, Rizla-plaatjes, oude wekkers, knikkers, schelpen en plastic soldaatjes verzamelde. Vandaag de dag richt hij zich onder andere op 10 inch vinyl, boeken over een aantal specifieke onderwerpen en dierenfiguren van Deens porselein. Andere hobby’s zijn schaken, wereldtentoonstellingen en zijn Noorse buhunden. Mannen met hobby’s? Dabrowski weet waar hij over schrijft.

Het boek wordt op vrijdagmiddag 27 mei (17:00 uur) feestelijk gepresenteerd in boekhandel Van Gennep in Rotterdam. Kom je langs, laat het dan even weten via mannenmethobbys@gmail.com.

Mannen met hobby’s, Studio Kers, 2022, ISBN 978 94 91835 27 8