Kruispunt Schieweg-Walenburgerweg wordt veiliger

foto Arnoud Verhey

De gemeente maakt het kruispunt tussen de Walenburgerweg en Schieweg veiliger voor het verkeer. De werkzaamheden die op maandag 2 oktober zijn begonnen, worden eind oktober afgerond.

Wat gaat er precies gebeuren?
Om het kruispunt veiliger te maken voor al het verkeer; fietsers, voetgangers en automobilisten, worden de volgende maatregelen getroffen:

  • Er komt een bredere stoep en fietspad bij de afslag vanaf de Schieweg naar de Walenburgerweg. Hiermee krijgen voetgangers en fietsers meer ruimte. Ook wordt het veiliger om over te steken.
    • Er komt een drempel op de Walenburgerweg, bij het kruispunt. Dit om de snelheid van het autoverkeer omlaag te brengen.
    • De 2 rijstroken vanuit de Walenburgerweg naar de Bergweg en Schiekade (rechtdoor & rechtsaf) worden samengevoegd. Er blijft dus 1 rijstrook over. Hierdoor is er ruimte om een breder fietspad en stoep te maken.
    • De fietsoversteekplaatsen van en naar de Bergweg worden breder en veiliger.

Wat merkt u ervan?
Nog een paar dagen: op de Schieweg richting het Hofplein zijn tot en met vrijdag 27 oktober minder rijstroken beschikbaar: 1 naar de Schiekade en 1 naar de Bergweg. Het autoverkeer kan vanaf de Schieweg-Schiekade en Bergweg de Walenburgerweg niet inrijden; uitrijden richting de Schiekade en Bergweg kan wel. Fietsers vanaf de Schieweg richting Hofplein worden omgeleid. Bewoners op de fiets kunnen vanaf de Walenburgerweg wel via het fietspad rijden. Voor voetgangers zijn er geen omleidingen.

Van maandag 23 oktober tot en met vrijdag 27 oktober worden buiten de spitstijden (niet tussen 07.00 en 09.00 uur en tussen 16.00 en 19.00) op de Schieweg en Schiekade bij het kruispunt meer rijstroken afgesloten.

In het weekend van vrijdag 27 oktober tot en met maandag 30 oktober is de Schiekade vanaf het kruispunt in de richting van Hofplein helemaal afgesloten voor het autoverkeer. Dit geldt ook voor de Walenburgerweg.

Na maandag 30 oktober wordt er 1 keer ‘s nachts gewerkt om het asfalt op het kruispunt en op de Schieweg te repareren. Het is dan voor het autoverkeer niet mogelijk om op het kruispunt linksaf te slaan vanaf de Schieweg naar de Bergweg. Het autoverkeer vanuit de Bergweg kan dan alleen rechts afslaan naar de Schieweg en het autoverkeer vanuit de Walenburgerweg kan alleen rechts afslaan naar de Schiekade.