Je buren. Ken jij ze?

Blijdorpnieuws redactielid Loor is 26 jaar en woont sinds januari 2022 in Blijdorp met haar vriend. In het dagelijks leven is ze portretfotografe en sinds dit jaar maakt ze deze fotocolumn voor de digitale editie van Blijdorpnieuws.

Je buren. Ken jij ze?

Om heel eerlijk te zijn ken ik mijn buren amper, maar dat wil ik verandering in brengen. Met deze zwart-wit serie en column stap ik met mijn camera de deur uit om kennis te maken met de buren in Blijdorp!

Zoë Kooreman
Sinds vijf jaar mag ik mijzelf een Blijdorper(t) noemen. 
Mijn naam is Zoë Kooreman, 29 jaar. Momenteel werk ik als arts in een verpleeghuis als onderdeel van de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde. Het mooie van het vak is dat je een kijkje krijgt in het leven van de mensen die je behandelt. Met plezier doe ik dit nu in mindere mate. Naast arts ben ik een kersverse en trotse moeder van een zoontje van twee maanden oud. 
Vijf jaar geleden verhuisde ik naar Rotterdam voor de liefde. Dit voelde als thuiskomen, gezien mijn ouders en grootouders er vandaan komen. Een frietje bij Bram en giraffen bewonderen in de dierentuin staan in mijn geheugen gegrift. 

Het wonen in Blijdorp is levendig, gezellig, maar waar nodig is er genoeg gelegenheid om rust te pakken, bij voorkeur met een wandeling door het Vroesenpark. ‘s Zomers genieten mijn partner en ik van de vele muziekfestivals die ik Blijdorp te bieden heeft. Bij ons om de hoek kan je het lekkerste ijs van Rotterdam kopen bij Gie Gelato en een heerlijk ontbijt/lunch met verse en gezonde producten scoren bij Breakfast in Rotterdam. Echte aanraders! 

Om de calorieën er weer af te sporten zijn er genoeg sportfaciliteiten in Blijdorp. Er is niks lekkerder dan de ochtend fris te beginnen met baantjes trekken in het van Maanenbad.