Je buren. Ken jij ze?

Sanne Steele Nicholson / foto LOOR

Blijdorpnieuws redactielid Loor is 26 jaar en woont sinds januari in Blijdorp met haar vriend. In het dagelijks leven is ze portretfotografe en maakt ze deze fotocolumn voor de digitale editie van Blijdorpnieuws.

Je buren. Ken jij ze?
Om heel eerlijk te zijn ken ik mijn buren amper, maar dat wil ik verandering in brengen. Met deze zwart-wit serie en column stap ik met mijn camera de deur uit om kennis te maken met de buren in Blijdorp!

Sanne Steele Nicholson
Hi! Ik ben Sanne, geboren en getogen Rotterdammer. Met een aantal steden tussendoor (Utrecht, Londen, Amsterdam) woon ik sinds anderhalf jaar weer met veel plezier in een van mijn favoriete steden. En per toeval zijn we ook nog eens in de leukste buurt terechtgekomen: Blijdorp. 

In het dagelijkste leven doe ik de online promotie bij een kinderboekenuitgeverij in Haarlem. In de weekenden vind je mij dan ook veel in de boekwinkel, op een literair event of in de bioscoop. Als ik niet aan het werk ben sta ik waarschijnlijk in het Vroesenpark met onze hond Marnie, of thuis op de bank met (niet heel verrassend) een boek. 

Mijn vriend en ik wonen sinds begin 2021 in Blijdorp en het bevalt ons ontzettend goed! Met een paar minuten fietsen sta je in het centrum, maar als je door het Vroesenpark wandelt zou je nooit merken dat je in een grote stad woont. De metro vlakbij maakt het ook heel makkelijk om naar de Kop van Zuid af te reizen en maakt vooral de commute voor mijn vriend (die in Den Haag werkt) echt een eitje. Het contact met de buren is ook heel fijn, van hier en daar een praatje op de stoep tot zomerse borrels op straat. De komst van onze pup heeft ook zeker geholpen met het ontmoeten van nieuwe buren en gelukkig zijn er honden genoeg in deze buurt. 

Ik ben enorm fan van de lokale winkels in de buurt, zoals De Leeuw delicatessen of het Kaaspaleis. Ook het Vroesenpaviljoen is in de zomer een heerlijke plek voor een borrel en in de winter perfect om een warme chocolademelk te halen tijdens het wandelen, echt een aanrader!

Het enige wat ik nog graag zou zien in Blijdorp is een boekwinkel. Of wellicht dat De Geheime Tuin hun assortiment kan uitbreiden met fictie en non-fictie, al zou het wel een schande zijn om iets te veranderen aan deze prachtige kinderboekwinkel.