Je buren. Ken jij ze?

Willem.

Blijdorpnieuws redactielid Loor is 26 jaar en woont sinds januari in Blijdorp met haar vriend. In het dagelijks leven is ze portretfotografe en sinds dit jaar maakt ze deze fotocolumn voor de digitale editie van Blijdorpnieuws.

Je buren. Ken jij ze?
Om heel eerlijk te zijn ken ik mijn buren amper, maar dat wil ik verandering in brengen. Met deze zwart-wit serie en column stap ik met mijn camera de deur uit om kennis te maken met de buren in Blijdorp!

Willem (86)
Als ketelbinkie ben ik begonnen bij de Holland Amerika Lijn, ik was het schoffie van Blijdorp. 
Toen naar de Hogere Zeevaartschool in Rotterdam, opleiding tot stuurman. Dat was een lijdensweg, want ik had een hoog verzuim, maar ben gelukkig geslaagd.

Uiteindelijk heb ik ruim 16 jaar gevaren. 

Na het varen ben ik opgeklommen tot hoofdbeveiliging in de bewaking. 
Ik heb veel geluk in mijn leven, maar ik heb daar ook hard voor gewerkt.

Sinds 1946 zijn wij in Blijdorp komen wonen, in het huis waar mijn ouders ook hebben gewoond. We zijn hier getrouwd en hier is onze prachtige dochter geboren.

Tijdens mijn pensioen ben ik 30 jaar voorzitter van de verenigingen van eigenaren geweest; 60 woningen en 8 winkels. Zo ben ik altijd goed op de hoogte geweest van de wijk!

Ik woon hier al 75 jaar heel prettig.
Ik ben een tevreden man; één vrouw, één dochter, één auto en één huis! 
Het contact met de buren is altijd goed geweest. Mijn zus heeft lang naast ons gewoond.

Aanraders; ten eerste heb je binnen 100 meter de fysiotherapeut, de dokter, kapper en winkels. Binnen een straal van 100 meter heb je alles! Je hoeft voor de basisbehoeften niet ver te reizen.

Voor grotere inkopen kan je naar het centrum en tegenwoordig kan je op het internet shoppen, een uitkomst waar mijn vrouw maar al te graag gebruik van maakt.

Ik mis niks in de wijk, ik ben tevreden met mijn leventje hier. Blijdorp is een hele leefbare wijk. Af en toe ruim ik de vuilnis naast de bakken op en moet je goed uitkijken op de fietspaden. Zelf heb ik geen last van de buren, ze maken geen herrie. Sinds kort wonen er wat studenten in de portiek, aardige kerels. Geen last van, nooit ruzie gehad met mensen. Je doet wel eens dingen voor elkaar. 

Alles heeft een bepaalde tijd, net als het leven leven. Geen klacht, maar er is niks mooiers dan jong zijn. Bij ouderdom horen de kleine fysieke kwaaltjes, je wordt minder flexibel en je moet uitkijken dat je niet zeurderig wordt.