‘In de kijker…’

Een winteravond, een warm en knus theater, een drankje, een podium, twee boeiende (voor velen bekende) gasten en een kleurrijke gastheer.

Corry van den Akker & Reinier van Mourik staan een avond in de kijker van Hein Snijders om te worden bevraagd over hun rijke ervaringen in en buiten het theater.
Daarbij duiken ze aan de hand van door henzelf meegebrachte foto’s, beeld- en/of muziekfragmenten en (kunst)voorwerpen in hun verleden. Om zo een beeld te krijgen van wie ze zijn en wat hen beweegt.  Wie een avond vol verrassende en -ongetwijfeld- ontroerende verhalen wil meemaken, meld je aan!

Reinier van Mourik schrijft gedichten en toneel. Hij heeft jarenlang gespeeld op alle denkbare en ondenkbare plekken. “Als je las, werd je bij ons thuis met rust gelaten. Als jongste in een rumoerig gezin een handige ontdekking. Ik ben altijd blijven lezen, voor mijn plezier en op zoek naar verhalen die later van pas kunnen komen. Film en theater kwamen veel later in mijn leven.”

Actrice Corry van den Akker speelde in zeer uiteenlopende producties en rollen, zoals Uw echtgenoot, De onwijze kater en De presidentes. In deze laatste voorstelling speelt ze Erna een van de drie AOW-sters Greet, Erna en Marietje die in hun woonkeuken fantaseren wat de toekomst voor hen in petto heeft. In hun grootheidswaan wentelen ze zich in steeds grootsere visioenen: De Presidentes! Wanneer Marietje de leugens van de andere twee begint te onthullen, moet de waarheid bloedig worden gewroken.

Vrijdag 8 december, 20:15
Theater ’t Kappelletje, Van der Sluysstraat 176 Rotterdam