Gwenst en Kusuma beschouwen de wijk

Onder de naam ‘Gwenst en Kusuma’ geven twee dames uit Blijdorp en Bergpolder, voor iedere editie van deze krant, een illustratieve beschouwing op de wijk. Dit kan in de vorm van een strip, maar ook als losse illustratie. In deze krant kunt u hun eerste beschouwing aanschouwen.

Gwenst

Gwenst is illustrator, striptekenaar en kunstenaar en studeerde in 2005 af aan de Willem de Kooning Academie (WdKA) in Rotterdam. In maart 2019 kwam van haar hand ‘De genezing van de krekel’ uit bij Querido, het boek van Toon Tellegen maar dan in stripvorm. Samen met Bruno Ferro Xavier da Silva vormt ze het duo ‘Trompette de la Mort’ dat zich vooral richt op tekeningen en muurschilderingen.

Kusuma

Kusuma studeerde samen met Gwenst animatie aan de WdKA. Tegenwoordig werkt ze als pedagogisch medewerker bij BSO’s en verzorgt daar vooral workshops. Daarnaast volgt ze voor de tweede keer een opleiding aan de WdKA en nu in de richting van docent Beeldende Kunst. Kusuma is ‘street-artist’ en bekend van haar creatie ‘Dood Konijn’. Street-art werk van haar hand is te zien op het rolluik van de winkel ‘Spullen voor je huis’ aan de Stadhoudersweg en bij de scholen ‘De Margriet’ (schuur) aan de Noorderhavenkade en ‘De Blijberg’ (elektriciteitshuisje) aan de Gordelweg.

Gwenst en Kusuma werken sinds een jaar samen aan muurschilderingen, in 2019 voor het Rotterdamse Stayokay hotel, en de strip ‘Rijstbal en ei’.

Blijdorp nieuws

Voor deze krant reageren ze met een kunstzinnige blik op wat er in de wijk gebeurt. Dat kan een actuele ontwikkeling zijn, een gegeven van de wijk of een totaal eigen kijk op de wijk. We gaan ons de komende tijd laten verrassen. Wilt u meer weten over deze dames, kijk dan eens op een van hun websites.

gwenst.com
trompettedelamort.com
doodkonijn.nl

Ab Bol