Fietsteam Rotterdam Noord

Davey en Luciano aan het werk

Wij zijn Davey en Luciano en samen vormen wij het fietsteam van de gemeente in Rotterdam Noord. Wij houden ons bezig met fietsoverlast in 6 wijken: Blijdorp, Bergpolder, Liskwartier, Oude Noorden, Overschie en Hillegersberg.

Wij zorgen ervoor dat de wijken netjes en leefbaar blijven en dat er zo min mogelijk overlast is van geparkeerde fietsen op straat. We controleren op hinderlijk of foutgeparkeerde fietsen, weesfietsen en fietswrakken. Daar plakken we een label op met een QR-code, zo slaan we ze op in het systeem. Zodra de termijn dat deze fietsen mogen staan verstreken is, krijgen wij een melding. Dan gaan we terug en als de fietsen er nog steeds in precies dezelfde staat staan, halen we ze van de straat. 

Er zijn verschillende termijnen voor wanneer fietsen van straat gehaald worden. Foutgeparkeerde fietsen op en rondom het centraal station en hinderlijk geparkeerde fietsen worden zonder pardon direct verwijderd. Eigenaren van weesfietsen krijgen, nadat het label erop geplakt is, minimaal 4 weken de tijd om de fiets weg te halen. Fietswrakken halen we na een week al weg. Zo proberen we de fietsoverlast in Rotterdam Noord onder controle te houden.

https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/fietspunt/