Familiehuis Daniel den Hoed zoekt vrijwilligers

De keuken van het Familiehuis Daniel den Hoed

Iedere dinsdagmiddag is Lia de Leeuw (van de delicatessewinkel op de Stadhoudersweg) als vrijwilliger te vinden in Familiehuis Daniel den Hoed in de nieuwbouwwijk Little C. Een plek waar familieleden van kankerpatiënten tegen betaling van 25 euro per nacht kunnen logeren om zo dicht bij hun geliefden te zijn in een moeilijke periode.

Lia: “Je krijgt als vrijwilliger een intakegesprek en dan loop je een paar keer mee en zie je wat er gedaan moet worden. Je geeft mensen een warm welkom, leidt ze rond door het huis, verzorgt administratie en doet werk in de gastenkamers en de gemeenschappelijke ruimtes. Het is wel doorwerken. Het liefst willen we dat je een dagdeel per week werkt. Ik heb zelf een vaste middag, maar je kunt ook in het rooster kijken en zien wat in jouw schema past.”

Er is een keuken waar gasten zelf hun eten kunnen verzorgen, het is geen hotel. “De keuken is ook de plek waar je in contact kunt komen met de gasten,” zegt Lia. “Voor de partner van een zieke is het immers ook zwaar. Ik was in het begin onzeker over het voeren van dergelijke gesprekken, maar gedurende de inwerkperiode van 6 diensten, leer je vanzelf hoe je dat doet. Je moet open vragen stellen, zodat de mensen hun verhaal kwijt kunnen. Na zo’n intensief gesprek is even een kamer schoonmaken best fijn.”

“Naast de voldoening die je uit het werk haalt, leer je nog meer, laatst werden we uitgenodigd voor een interessante lezing in het Erasmus MC. Er is veel waardering voor de vrijwilligers vanuit de directie van het Familiehuis. Zij zijn fantastisch en hebben belangstelling voor iedereen. Er zijn altijd vrijwilligers nodig, ik doe graag een oproep via de Wijkkrant. Je kunt heel klein beginnen, wanneer je denkt dat het iets voor je is, kun je me dat laten weten. Ik spreek graag met je af om eens een uurtje met mij mee te lopen.

Voor meer informatie: Lia de Leeuw 06 57548644
Familiehuis Daniel den Hoed, familiehuis.nl/vrijwilligerswerk