Expositie Emmahuis

Annelinde

Maaike de Wild werkt onder pseudoniem als Susan Lucida. Ze exposeert tot eind mei in het Emmahuis. De tentoonstelling is afgelopen zondag officieel geopend. De expositie is alle dagen van de week toegankelijk, alleen even wachten tot er iemand naar binnen of naar buiten gaat, zodat u mee kunt lopen. 

Susan Lucida maakt op fotografie gebaseerde mixed media beelden waarbij ze de kijker probeert te laten stilstaan bij zowel het getoonde beeld als fotografie an sich. Het bombardement van beelden waar we dagelijks mee geconfronteerd worden, heeft ervoor gezorgd dat we minder goed zijn gaan kijken. En daarmee hebben ze niet meer de communicatiewaarde die ze ooit hadden.

Met bladgoud, papier of textiel, brengt Susan meer afstand tot een ‘gewone’ foto aan, zodat de kijker geprikkeld wordt om beter te beschouwen. ‘Mijn werk kan niet zo gemakkelijk geconsumeerd worden als andere hedendaagse foto’s in bijvoorbeeld een tijdschrift of op social media’, aldus Susan Lucida. ’In het moment dat mensen mijn werk aanschouwen, hoop ik, dat zij zich openstellen voor de schoonheid die er nog is en zich daardoor realiseren wat er verloren gaat door de vluchtige tendens in de huidige maatschappij.’

Emmahuis, Van der Sluysstraat 192
voor meer informatie over de portretten van Susan Lucida: www.portretingoud.nl