Een kwart eeuw verhalen.

Waar worden de meeste verhalen verteld? Bij de gezelligste herenkapper in Blijdorp, ’t Kappertje aan de Bijlwerffstraat. Al vijfentwintig jaar knippen Kees en Vera de heren van Noord. Een kwart eeuw en vele duizenden knipbeurten verder zijn hun verhalen talrijker dan het aantal inwoners van onze wijk.

Kees, kan je in het kort vertellen waar en wanneer je bent begonnen met knippen?
“Ik begon in ’t vak in 1963 en kwam in 1967 bij mijn vader op de Noorderhavenkade 97 in dienst. In 1986 heb ik de zaak overgenomen. Op 15 augustus 1995 ben ik verhuisd naar de Bijlwerffstraat 1. Daar werk ik nu samen met mijn lieve vrouw Vera, óók in ’t vak!”

25 jaar, wat heb je zien veranderen in de buurt?
“We hebben héél wat zaken zien verdwijnen, wij bleven. Toen de z.g. ‘horizontale’ verkoop van de
huurwoningen werd toegestaan, ging de wijk pas goed veranderen. Er wonen nu, mede daardoor,
veel meer jonge mensen. We hebben héél wat meegemaakt. Het blijft nog steeds leuk als iemand
geknipt is en dan zegt: Het zit er weer op!”

Kan je een opmerkelijk verhaal met ons delen? Mooi of bijzonder, of iets wat je heel erg is
bijgebleven? 
“De jongste klant óóit was 6 weken oud, de oudste klant die we nu (thuis) knippen is 97! De naam ’t Kappertje’ zoals de zaak heet, hebben we niet zelf verzonnen, die naam heeft mijn vader zo’n veertig jaar geleden gekrégen toen hij besloot om ook snoep te gaan verkopen. Alle kinderen uit de buurt kwamen voor een paar cent snoep kopen bij ’t Kappertje’.”

Je hebt zelf ooit de zaak overgenomen. Denk je wel eens aan pensioen? Zijn er opvolgers voor de zaak? 
“Het is en blijft een fantastisch vak, dat konden we maar al te goed merken ná de (gedwongen)
wekenlange ‘Corona sluiting’. Tjonge, niet váák zóveel blije klanten gezien! Zolang de gezondheid het toelaat gaan we graag verder met werken. We nemen nu wel iets vaker vakantie, toen we van de zomer niet naar Duitsland konden, zijn we toch drie weken dicht gegaan. En toen het daarna wel mocht zijn we lekker nog even weg geweest.”

https://www.tkappertje-rotterdam.nl/