Culturele huiskamer Emmahuis september 2022

Op zondag 18 september opende de nieuwe tentoonstelling met werk van Hans van Rongen. Hans is van huis uit vertrouwd met pen, potlood en penseel, waarna hij in zijn tienertijd teken- en schilderlessen volgde bij kunstschilder Henk de Vries. Die eerste lessen bepaalden zijn verdere kunstenaarsloopbaan. Na de kunstacademies in Rotterdam en Den Haag zijn autonome en toegepaste kunst zich blijven afwisselen in zijn werken. De tentoonstelling is nog te zien tot 13 oktober.

 

Op 16 oktober opent de tentoonstelling van Hijmen van Keulen. Hijmen werd in 1947 geboren in Vlaardingen. Op school was hij al geïnteresseerd in tekenen maar het duurde tot 1986 toen zijn passie, middels een kleine advertentie van een tekengroep, echt vorm kreeg. 

In de afgelopen 25 jaar heeft hij  zich geconcentreerd op een aantal technieken, eerst grafietpotlood en later kleurpotlood. Daarna kwam de tekenpen in beeld en tegenwoordig ‘schildert’ hij met gekleurd papier. Zijn onderwerpen zijn meestal stillevens, dierportretten, landschap details en kledingstukken.

Het duo Small Talk treedt op met Braziliaanse Bossa Nova en jazzy grooves

Emmahuis, Statenweg 209, Rotterdam-Blijdorp. De toegang is gratis.

14.00-14.30 uur        Inloop expositie in de foyer
14.30                        Opening expositie
15.15                         Poëzie en concert op de eerste etage