Boekentips

Vanuit haar woonkamer in Blijdorp leest Monique de titels die bij haar boekhandel, Voorheen van Gennep, binnen komen om haar klanten te kunnen adviseren. Met plezier deelt ze haar lievelingen in Blijdorpnieuws.

Alle pinguïns op een kluitje – Montgomery/Wharburton 
Een heerlijk prentenboek op rijm over pinguïns die ’s nachts bij elkaar kruipen en elkaar zo fijn warm houden. Maar op een koude nacht is het kluitje samen gevroren. ‘Alle pinguïns waren vreselijk verrast en riepen: Help we zitten vast!’. Bevriende dieren helpen hen naar de stad. ‘Ze vroegen het de bakker die vond het raar. En de kapper zei Ik knip alleen maar haar.’ En ja hoor, uiteindelijk komen ze los. Hoe? Lees het (voor), met een grote glimlach! (€ 14,99)

Kilometer 101 – Maxim Osipov
De eerste verhalenbundel van deze hedendaagse Tsjechov maakte grote indruk. Zijn uitgeverij (Van Oorschot) was verbaasd over het aantal exemplaren dat we verkochten. Oorzaak: wij waren fan vanaf verhaal 1! Osipov schrijft met humor, dramatische ironie, over het leven in Rusland. Hij schetst sterke beelden en personages. De auteur is ondertussen zijn land ontvlucht, en schreef nieuwe verhalen, gebundeld in 101. Alweer knal goed, cadeautip nummer 1. (€ 25,00)

Poëziekalender 2023
Elke dag beginnen met een gedicht, gecombineerd met een illustratie of beeldende kunst. Grote namen en nieuw talent wisselen elkaar af, 110 dichters voor 365 dagen. De poëzie(scheur)kalender bevat ook schrijftips, klassieker-dagen en zoekplaatjes. En vooral de gedichten die het meest raken, ontroeren, sprankelen: bewaren en herlezen. Ze zullen 2023 zeker lichter en dichter maken. (€ 25,50)

Oma’s stamp- en stoofpotjes – Stichting Oma’s Soep
Stoofpeertjesstamppot van oma Diksie, stamppot van rode biet met geitenkaas en walnoten van oma Els, vega bierstoof van opa Co of pompoenstoofpot met Marokkaanse twist van oma Lay. En nog 46 andere recepten, vergezeld van een goed verhaal. Een deel van de opbrengst gaat naar Stichting Oma’s Soep, die ervoor zorgt dat ouderen en studenten samen koken. Dit is HET seizoen voor dit sympathieke kookboek. (€ 21,99)

A Happy Little Memory Game – Bob Ross
Zo rustig werd ik altijd van zijn stem, van de manier waarop hij ‘happy little trees’ schilderde. Wie het fenomeen Bob Ross niet kent, zoek hem vooral op, er zijn volop youtube fimpjes. En nu is er ook een memoryspel! Ik weet zeker dat dit op veel Sinterklaas- en Kerstavonden uitgepakt gaat worden. En daarna veelvuldig spelen en genieten van alle ‘happy little clouds’ en alle ‘Words of wisdom’. (€ 19,95)