Je buren. Ken jij ze?

LOOR. fotografie ©

Blijdorpnieuws redactielid Loor is 26 jaar en woont sinds januari in Blijdorp met haar vriend. In het dagelijks leven is ze portretfotografe en maakt ze deze fotocolumn voor de digitale editie van de Wijkkrant.

Je buren. Ken jij ze?
Om heel eerlijk te zijn ken ik mijn buren amper, maar dat wil ik verandering in brengen. Met deze zwart-wit serie en column stap ik met mijn camera de deur uit om kennis te maken met de buren in Blijdorp, Bergpolder en Liskwartier.

Anouk van Hemert
Zo’n 15 jaar lang heb ik als conceptdenker en copywriter gewerkt, maar daar ben ik voor een groot deel mee gestopt. Een paar jaar geleden ben ik overgestapt naar een echte hondenbaan. Nu geef ik voor What’s up Dogs allerlei cursussen voor honden in het Vroesenpark. Van puppycursus tot speuren en van sport&spel tot privéles. 

Ik liep al jaren mee met de cursussen en werkte daarnaast tussen de honden bij de dagopvang. Daarbij werd ik iets te blij van pups die uitgroeide tot zelfverzekerde volwassen honden, angstige honden die zelfvertrouwen kregen en hondjes die de grootste lol hadden met allerlei spelletjes. Inclusief mijn eigen honden. Toen ben ik de opleiding voor kynologisch instructeur gaan doen. Mijn instelling is altijd dat je moet gaan voor wat je leuk vindt, ook al zorgt het soms voor een complete verandering. Deze missie is volledig geslaagd. 

Inmiddels woon ik zo’n 25 jaar in Blijdorp. Uiteraard met veel plezier. Een keer in de zoveel tijd zie ik ergens uit de buurt een mooi huis, waardoor ik er over nadenk weg te gaan, maar dan kijk ik om me heen en trek de conclusie dat ik hier perfect zit. Ik heb een heerlijk huis met uitzicht op het park. Doordat ik heel veel mensen ken in de buurt is het een grote sociale bedoeling als ik naar buiten stap. Het contact met mijn directe buren is ook heel goed. Zeker zomers ploffen we vaak bij elkaar in de tuin voor een wijntje, gaat de bbq aan of wordt de pizza-oven buiten gezet.  

Het fijne van deze buurt vind ik dat als ik zin heb in gezelligheid er altijd wel iemand te vinden is om iets mee te doen. Als ik rust wil, trek ik me terug in mijn huisje en plof ik met mijn drie honden op de bank.