Babymassage Felicia

Fé aan het werk

Fé van Koppen woont met haar vriend en haar dochtertje van 11 maanden in Blijdorp. Ze voelt zich thuis in onze wijk met de vele jonge gezinnen. Fé was kraamverzorgende maar kon de werktijden niet combineren met de verzorging van haar eigen dochter. Fé: “Werken met baby’s is fascinerend.” Daarom startte ze ‘Babymassage Felicia’.

Ze vertelt hoe ze in contact is gekomen met babymassage: “Als kraamverzorgende kwam ik bij een Hindoestaans gezin en daar zag ik een moeder die met grote sterke handen haar piepkleine baby’tje masseerde en ze hadden er samen enorm veel plezier in. In sommige culturen is masseren een dagelijks ritueel, wij zijn dat niet zo gewoon. Het is jammer dat Shantala babymassage soms als zweverig wordt gezien, want dat is het niet; het is juist heel speels.”

De techniek van het masseren verdeeld Fé over drie lessen; stapje voor stapje leert ze ouders hoe zij het hele lijfje van hun baby kunnen masseren. “Ik doe de massage voor op een pop en ouders masseren hun eigen kindje. Ik kom dus niet aan de baby, dat is goed om te weten. Massage werkt ontspannend, het is quality time voor ouders en kind. Bovendien ontwikkelen baby’s die veel geknuffeld en aangeraakt worden zich beter, zowel lichamelijk als geestelijk. Vooral baby’s met spanning in hun lijfje hebben er baat bij, maar het helpt ook ontspannen bij buikkrampjes en huilbaby’s,”

De lessen zijn bedoeld voor moeders met baby’s van 6 weken tot de kruipleeftijd van ongeveer 9 maanden. Daarna blijven baby’s niet meer rustig liggen en wordt het oefenen lastig, maar is je baby eraan gewend, kun je er natuurlijk mee doorgaan. Na de massage volgt altijd een gesprek; hoe het gaat met ouders en kind, de verzorging van het kindje en alle vragen die jonge ouders hebben. 

Fé heeft in 2018 het certificaat babymassage gehaald en is haar praktijk gestart net voordat met de coronacrisis alles stilviel. Ze kan nu geen groepslessen geven, maar komt wel bij gezinnen thuis. “Het is prima om zo eerst ervaring op te doen voor ik met groepen ga werken.”

Voor meer informatie: https://www.babymassagefelicia.nl/ of via Facebook.