Sociaal tuinieren

Stichting Present Rotterdam is een vrijwilligersorganisatie die hulpvragen koppelt aan mensen die graag iets voor een ander willen doen. Voor het nieuwe project ‘Sociaal Tuinieren’ werkt Present samen met Stadskwekerij De Kas om verduurzaming van tuinen te realiseren. 

“Daarom zoeken we in Rotterdam Noord en Blijdorp contact met ouderen die hun tuin zelf niet meer goed kunnen onderhouden. Voorwaarde is dat de tuin nog in redelijke staat is en dat de tuinbezitters op leeftijd zijn (65 plus), Ook moet de tuinbezitter betrokken zijn bij zijn of haar tuin en deze zelf niet meer goed kunnen onderhouden.” 

Het doel is dat de tuin verduurzaamd wordt: wat extra tegels eruit en in plaats hiervan onderhoudsvriendelijk groen. Een professionele tuinvrouw van Stadskwekerij De Kas maakt samen met u het ontwerp en dit wordt door een groep vrijwilligers van Present Rotterdam gerealiseerd. Naast een duurzame tuin is er ook aandacht voor de gezelligheid. Tuinbuddy’s helpen blijvend met het onderhoud. Er zijn voor de tuinbezitter geen kosten aan verbonden.

Meer informatie? Neem contact op met Cora van Veelen 06 17 00 70 91 of cora@presentrotterdam.nl