Paprika in de hoofdrol

Dolmeh Felfel

Kiyana Mirzapour komt uit Iran en is gevlucht voor het Iraanse regime, ze woont sinds vier-en-een-half jaar met haar man Saeed, zoon Adriaan (7) en dochter Maneli (2) in Nederland. Na anderhalf jaar in verschillende asielzoekerscentra werd hen asiel verleend. Ze wonen inmiddels drie jaar gelukkig in Bergpolder.

Kiyana volgde in Iran een opleiding tot accountant en werkte bij verschillende grote bedrijven. Ze leert nu de Nederlandse taal en werkt vier uur per week bij het Koreaanse eetcafé Gochu op de Insulindestraat. Kiyana maakt voor de wijkkrant twee typisch Noord-Iraanse gerechten; Dolmeh Felfel en Mirza Ghasemi.

De Mirza Ghasemi is in de gedrukte krant verschenen. Hierbij de Dolmeh Felfel.

Dolmeh Felfel

Ingrediënten
4 grote paprika’s
Komijn
Koriander (vers)
Peterselie (vers)
Kurkuma
¾ kopje Basmati rijst
1 ui
1 grote tomaat
Pond gehakt (naar keuze)
Zout
Peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit 2 el olie op middelhoog vuur, bak daar in de blokjes gesneden ui. Kruid met ½ tl komijn en ¼ tl gemalen kurkuma. Breng op smaak met een beetje zout.
Voeg de gewassen basmatirijst en ¾ kopje water toe. Dek af en kook 8-10 minuten tot het water is opgenomen. Haal van het vuur en voeg het pond gehakt, ½ kopje verse gehakte kruiden, in blokjes gesneden tomaat, ½ tl zout en ½ tl peper toe. Meng de ingrediënten goed.
Snijd de bovenkant van de 4 paprika’s af. Verwijder de zaadjes en de grote witte delen. Vul elke paprika tot deze vol is. Dek af met de bovenkant van de paprika’s en leg ze in een ovenschaal. Voeg een klein laagje water toe. Bak gedurende 1 uur tot de paprika’s zacht zijn en de vulling gaar is.

Eet smakelijk!