Boekentips

Vanuit haar woonkamer in Blijdorp leest Monique van Oosterhout de titels die bij haar boekhandel, Voorheen van Gennep, binnen komen om haar klanten te kunnen adviseren. Met plezier deelt ze haar lievelingen in De Wijkkrant.

Yvonne Jagtenberg – PIET de kat die wil weten wat hij wél mag eten
Een vis, een rups, een bloem, een stukje koe, een appel? Alles wat Piet wil eten is TE belangrijk. Een rups is bijvoorbeeld belangrijk voor de bloemen en bloemen weer voor de bijen. We volgen Piet op zijn zoektocht naar eten, waarbij de vrolijke tekeningen van de pagina’s knallen. En eind goed al goed, met een spinnende tevreden poes die volop kopjes geeft. Yvonne Jagtenberg won twee keer het Gouden Penseel. Lees mee met Piet en je snapt het! (€16,99)

Toon Tellegen – Waar gaan we eigenlijk heen
Dierenverhalen waarin je herkent hoe mensen met elkaar omgaan, daar is Toon Tellegen sterk in. Verhalen die je als lezer ontroeren, aan het denken zetten, verbazen en laten lachen. In deze nieuwe bundel zijn de verhalen gecombineerd met de kleurrijke fantasievolle tekeningen van Thé Tjong-Khing. Er komt een ‘stille bewonderaar’ voorbij en ‘de grootte van verdriet’. Eekhoorn, mier, schildpad en nijlpaard, je sluit ze allemaal in je hart, dat kan niet anders. (€ 22,99)

Rotterdamse titels
Ik kon niet kiezen, dus daarom een dubbele uitsmijter. Merel Leeman schreef het boek De Keien – Rotterdamse studenten tussen handel en verzet 1940-1945. Het intrigerende verhaal gaat over een jaarclub (De Keien) die actief werd in het verzet. Leeman dook in archieven en sprak met nabestaanden, daaruit ontstond het fascinerende verhaal over acht Keien (€ 24,99).

Iets heel anders is PICTURE THIS, een fotoboek over Rotterdamse straatkunst. Aan vier fotografen (Ben Melger, Martine Kiers, Herman Roelofs en MJay) is gevraagd hun meest inspirerende Street Art plekken te selecteren. Dit geeft een avontuurlijk, totaal ander beeld van onze stad. Always in flux is de boodschap en dat straalt ervan af. Koffietafelboek, relatiegeschenk, decembercadeau. (€45,00)