Boekentips

Water is voor vissen. Puck Koper

Vanuit haar woonkamer in Blijdorp leest Monique de titels die bij haar boekhandel, Voorheen van Gennep, binnen komen om haar klanten te kunnen adviseren. Met plezier deelt ze haar lievelingen in de Wijkkrant.

Water is voor vissen – Puck Koper
Soms gebeurt het dat je verliefd op een boek wordt. Dat overkwam mij bij dit boek van Puck Koper, een Rotterdams talent, en de winnares van de Fiep Westendorp Stimuleringsprijs. Het gaat over Kaat die op een boot woont met zes stoere, maar vooral ook hele lieve zeemannen. Ze wil leren zwemmen, net als de walvissen. Een uitgebreid lesprogramma volgt, van noodsignalen tot zwemliederen … maar ze mag zelf steeds het water niet in. Willen ze haar eigenlijk wel leren zwemmen? Een verhaal vol gevoel, met humor en met prachtige illustraties, om in te lijsten zo mooi! (voorlezen vanaf 6, zelflezen vanaf 8 jaar, € 17,99)

Buitenluchtleven, Randstad & Groene Hart – Petra de Hamer
Nog te verschijnen bij de Rotterdamse uitgeverij Fjord. Maar ik wil het hier toch al noemen. Want je ergens op verheugen is fijn! Al eerder verscheen Buitenluchtleven, vol korte en lange wandelingen, voor heel Nederland. Maar nu, vanaf begin Mei, dus een editie specifiek voor ‘in en om de Randstad’. Met meer dan 160 landgoederen, natuurgebieden en wandelingen. Veters stikken, flesje water mee, terras onderweg inplannen en hup naar buiten! (€ 23,50)

Wij zijn van Diamant – Alex Boogers
Sterauteur uit Vlaardingen, Alex Boogers, schrijft zijn romans vol kracht en drift en vaart. Puur. Toegankelijk. En niet weg te leggen als lezer. Onlangs verscheen Wij zijn van Diamant, een grootse familieroman dit keer. Over de broers William en Markus, en een notitieboek van opa Lovitz, een joodse familievriend. Boogers laat ons voelen hoe littekens uit het verleden generaties lang kunnen doorwerken, hoe een bloedband het lot bezegelt. En Vlaardingen speelt een grote rol. Via Seattle en de Tweede Wereldoorlog. Spannend, intrigerend, lezen! (€ 24,99)

Boek gevonden in een free library/ boekenkastje 
Je ontdekt ze op verschillende plekken in onze wijken, de boekenkastjes/ buiten bibliotheken. Leuk om hier een titel te bespreken die ik daar vond. En waar ik opnieuw enthousiast en warm van werd. Deze keer was het Advocaat van de Hanen van A.F.Th. van der Heijden. Toen ik dit lang geleden op middelbare school las, kwam het verhaal enorm bij mij binnen en voelde ik overduidelijk wat een boek met je kan doen. Dus dit was eigenlijk mijn beslissende boek, ik wist wat ik moest gaan studeren, het gaf mij richting. Waarom? Ga op zoek, ik zet weer een exemplaar ergens in de wijk klaar!