Boekentips

Een van de tips van Monique

Vanuit haar woonkamer in Blijdorp leest Monique de titels die bij haar boekhandel binnen komen om haar klanten te kunnen adviseren. Ze runt Voorheen van Gennep met verve, met plezier deelt ze haar lievelingen in Blijdorpnieuws.

Stadsnomade / The Instant – Amy Liptrot 
Diep onder de indruk was ik van haar vorige autobiografische boek, De Uitweer. Haar natuurbeschrijvingen zijn prachtig en haar worstelingen hartverwarmend eerlijk. Dus ik ben blij want nu is er Stadsnomade. Waarin ze haar vlucht naar Berlijn beschrijft, weg van de isolatie van de eilanden. Alles is vluchtig daar, haar baantjes, haar woonruimte, haar liefdes. Alleen de natuur geeft haar houvast, zwemmen in de Berlijnse meren, het ontdekken van de stadse wildernis. Het geeft een mooie filosofische overdenking van deze tijd, ontheemding en verbinding tegelijkertijd. 

Atlas van vuurtorens aan het einde van wereld – José L. Gonzáles
Een literaire reis langs de meest afgelegen vuurtorens op aarde. En omdat één van mijn dromen is ooit in of naast een vuurtoren te wonen, breng ik al avonden met dit prachtig vormgegeven boek door. Het staat vol zalig mysterieuze plekken, vastgelegd in mooie verhalen, prachtige illustraties, zeekaarten, bouwtekeningen en verrassende feitjes. De vuurtoren van Amédée (op een eiland in de Koraalzee) heeft een eigen postkantoortje, en het eiland een eigen postzegel! Ooit zal ik daar vandaan handgeschreven brieven versturen …

Insane – Vanja van der Leeden
Niet te streng, best gezond, divers en altijd gekmakend lekker. Dat laat Vanja van der Leeden met dit kookboek zien. De gezonde eet-boog hoeft niet altijd strak gespannen te staan. Een vrolijk boek, vol originele en toegankelijke recepten.  Collega kookboekenmakers vinden haar een heldin. “Dit boek spat uit elkaar van liefde”, aldus Yvette van Boven. De traybake met sinaasappel-citroenkippendijtjes ga ik als eerste proberen.

Word nooit groot – Roald Dahl
Een feestje voor de fantasie, dit prentenboek. Niet alleen door de woorden van Dahl, ook zeker dankzij de tekeningen van Quentin Blake. Alles kan, niks is onmogelijk. Een genot om voor te lezen. Blijf kind, blijf je verwonderen en ontdekken, elke dag opnieuw. Blijf ver weg van dagen vol saaie grotemensendingen. Om voor te lezen vanaf 4 jaar, maar ter inspiratie voor jong en oud!

Boekhandel v/h Van Gennep
Oude Binnenweg 131b
3012 JD Rotterdam
T: 010 4330592
E: info@boekhandelvangennep.nl
W: www.boekhandelvangennep.nl