Je buren. Ken jij ze?

Beeld: Lonneke. Foto: LOOR

Redactielid Loor is 26 jaar en woont sinds januari in Blijdorp met haar vriend. In het dagelijks leven is ze portretfotografe en maakt sinds deze maand de fotocolumn voor de digitale editie van Blijdorpnieuws.

Je buren. Ken jij ze?
Om heel eerlijk te zijn ken ik mijn buren amper, maar dat wil ik verandering in brengen. Met deze zwart-wit serie en column stap ik met mijn camera de deur uit om kennis te maken met de buren in Blijdorp!

Lonneke. 
Hi! Ik ben Lonneke. Ik ben getrouwd met Gerard en heb 2 kinderen waarvan onze dochter nog thuis woont en onze zoon in Delft studeert. In het dagelijkse leven werk ik als freelance fashion stylist. De vrijheid en creativiteit van dit beroep is mij op het lijf geschreven!

Wij wonen sinds de zomer 2020 in Blijdorp, nadat we 15 jaar in het buitenland hebben gewoond. Eerst in Canada, de laatste 12 jaar in Frankrijk.

Het wonen in Blijdorp bevalt ons erg goed. Toen we terugkwamen in Nederland wilden we graag wat dichter bij de stad wonen om veel op de fiets te kunnen doen en  zo meer van de urban lifestyle te kunnen genieten. Blijdorp blijkt een hele goede keuze te zijn geweest. Ik vind er een gezellige jonge vibe hangen.

Het wonen in de stad is natuurlijk een stuk anoniemer dan in een dorp. Als je wilt kun je best anoniem blijven, ook in Blijdorp. Daar is verandering in gekomen door de komst van onze pup Pomme. Als je 6 keer per dag buiten staat met de hond ontmoet je vanzelf veel mensen, met name in het Vroesenpark.

Fijne aanrader in Blijdorp is het Statencafé, daar ben ik zelf regelmatig te vinden. Volgens mij kent iedere Blijdorper deze zaak inmiddels wel! Voor een gezellige, no-nonsense borrel vind ik Café Leuk! ook een fijne plek.

Het enige wat ik nog mis in Blijdorp is een tuin op het zuiden en 10 graden erbij! Komend uit Zuid-Frankrijk is dat het grootste gemis. Verder woon ik hier echt heerlijk en kan ik Blijdorp iedereen aanraden.