Beleef de Muziekproeverij in het Klooster!

Zondag 16 juni is het zover: de Muziekproeverij, een gratis muziekfestival speciaal voor gezinnen uit Rotterdam. Dit festijn biedt een scala aan muzikale activiteiten voor jong en oud in en rondom het Klooster Oude Noorden.

Wat kun je verwachten?

Concerten
Docenten en leerlingen van Muziekcentrum Rotterdam verzorgen de hele dag door optredens op diverse instrumenten zoals gitaar, ukelele, mandoline, viool, altviool, cello, fluit, piano en drums.

Workshops
Voor de creatievelingen zijn er gratis workshops zoals: Bouw je eigen instrument, Ritme en Speel in een band!

Speciale viooluitvoering
Kinderen die al viool spelen, kunnen deelnemen aan een unieke uitvoering van Bachs dubbelconcert onder leiding van Brigitte van der Vuurst, inclusief een masterclass. Ook kinderen uit de buurt zijn welkom om mee te doen. Meld je wel even aan via www.muziekcentrumrotterdam.nl/muziekproeverij.

Instrumentenmarkt
In de nieuwe keuken van het Klooster is een instrumentenmarkt waar bezoekers verschillende instrumenten kunnen uitproberen onder begeleiding van docenten.

Open Podium 
Voor iedereen die zijn of haar muzikale talenten wil laten zien, is er een open podium.
Muziekcentrum Rotterdam nodigt alle buurtbewoners uit om deze feestelijke dag vol muziek en plezier mee te maken. Kom en ontdek hoe leuk het is om samen muziek te maken! Het Klooster Oude Noorden zit in de Ruivenstraat 81.