Agenda

Verkeerd Verbonden?
Blijspel in de beproefde Britse traditie waarin drie echtparen meer met elkaar delen dan ze op het eerste gezicht zelf door hebben. Dit brengt ze in verwarrende en komische situaties. En dat in de tijd van de vaste telefoon mét draaischijf, die veelvuldig rinkelt. Zet je schrap voor een enerverende voorstelling, waarbij je naar twee huiskamers tegelijk kijkt.

Theater ‘t Kapelletje, Van der Sluysstraat 176
Zondag 16 juni om 14:00 en 20:00 uur

Inzamelen voor de Markten van de Prinsekerk
De Prinsekerk gaat weer inzamelen voor hun markten
In juni en juli kun je in de Kapel van de Prinsekerk terecht om je spullen te brengen. Denk hierbij vooral aan kleding, accessoires en schoenen, die heel zijn en die je niet meer draagt. Mooi serviesgoed en curiosa zijn ook altijd welkom, maar dit keer maak je hen vooral erg blij met boeken.

Dinsdag 18 juni en dinsdag 16 juli van 10:00 tot 12:00 uur
Prinsekerk, Schepenstraat 69 

Pineas, waar ben je?
Deze voorstelling gaat over de bijzondere vriendschap tussen twee jongens, één uit Amsterdam en één uit West-Papoea. De twee verliezen elkaar uit het oog wanneer de Nederlandse jongen aan het einde van het koloniale tijdperk met zijn ouders terugkeert naar Nederland. Zestig jaar later reconstrueert hij zijn herinneringen en zoekt zijn oude vriend Pineas. Een pijnlijk verzwegen geschiedenis komt boven water. 

Studio de Bakkerij, Bergweg 283 
Zondag 23 juni 14:30 uur

Zomerfeest in de Speeldernis
De seizoenswisselingen zijn in De Speeldernis altijd reden voor feest. Ze vieren het begin van elk jaargetijde: lente, zomer, herfst en winter. Bij een feestje hoort lekker eten en drinken, zoals de inmiddels beroemde Speeldernis-soepen en andere lekkernijen bij het kampvuur. 

Zondag 23 juni van 10:00 tot 17:30 uur
De Speeldernis, Roel Langerakweg 25 

De leukste school van de zomervakantie!
Wie wil je spelen? Een prinses in een paleis? Een stoere ridder? Een vliegende superheld? Zeg het maar, op het toneel kan alles. En jij speelt de hoofdrol!
Deze zomer organiseert Jeugdtheater Hofplein weer de Zomerschool! Samen met een ervaren theatermaker ga je aan de slag met tekst, improvisatie en beweging. Het resultaat van een dag oefenen wordt om 16.00 uur, gepresenteerd aan ouders of andere familieleden en vrienden.

Maandag 19 tot en met vrijdag 23 augustus
Hofpleintheater, Benthemplein 13 


Social & Outdoor Workout
De workout is in principe buiten, neem een handdoek mee. Ben je een beginner of vergevorderd? Het maakt niet uit, je bent welkom! Je kan meetrainen op allerlei niveaus, de training heeft voldoende uitdaging voor iedereen. Inclusief een drankje achteraf en kinderoppas.

Eerste en derde woensdag van de maand, 09.00 tot 09.45 uur.
De Torentuin, Lisplein 1