‘Terug naar Europa’

Zaterdag 22 juni speelt het Rotterdamse kamermuziekensemble ‘De Bezetting Speelt’ een concert in de Bergsingelkerk, om 15.00 uur. Het ensemble, dat bestaat uit vijf strijkers en vijf blazers, speelt werken van Mahler, Dvorak, Ravel en Barber. 

In dit concert speelt het ensemble een bewerking van de Sonatine van Ravel, oorspronkelijk voor piano geschreven. Mahlers ‘Adagio’ uit zijn 10e symfonie is geschreven voor een volledig symfonieorkest. Toch kan dit stuk ook heel goed door tien spelers gespeeld worden. Zo kunt u in een intieme setting van grootse muziek genieten.

Naast de twee stukken met tien musici, speelt het ensemble ook twee stukken in een kleinere bezetting, een kleinere groep spelers. Daar komt ook de naam vandaan: ‘De Bezetting Speelt’ speelt met de verschillende samenstellingen die ze uit hun tien instrumentalisten kunnen maken. 

“We hebben ernaar gestreefd om alle werken lichte kleuren en transparantie mee te geven waardoor elk detail en elk instrument hoorbaar is”, zegt Anne Meike Burgel, cellist van het ensemble. “Dankzij onze grote bezetting kunnen wij een veelheid aan kleuren creëren. De Bezetting Speelt kan klinken als een groot symfonieorkest om een paar maten later een intieme dialoog tussen bijvoorbeeld de fagot en de cello te voeren.”

Waar: Bergsingelkerk, 22 juni, 15.00 uur
Kaarten:  € 9,50 –  € 21,00  
Reserveren via debezettingspeelt.nl